Restricțiile sunt pentru fraieri: șef din poliție și procurori depistați la o petrecere în Centrul vechi al Capitalei

0
1302
Imagine de arhivă, FOTO Cătălin SCHIPOR

Directorul general adjunct al Poliției Capitalei, o gașcă de procurori și un individ ce teoretic se afla în carantină, fiind suspect de infectare cu COVID-19 au fost depistați la o petrecere ilegală, găzduită de Hanul lui Manuc din Centrul Vechi al Capitalei. Ministrul Internelor, a anunțat măsuri drastice.

Încălcarea flagrantă a legii tocmai de către cei care ar trebui să vegheze la respectarea ei a fost depistată în urma unei razii ce viza respectarea măsurilor prevenirii răspândirii SARS COV-2.

„La data de 22.01.2021, polițiști din cadrul Poliției Sectorului 3 au desfășurat o acțiune care a vizat modalitatea practică de respectare a prevederilor legale ce reglementează prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2 la adresa din str. Franceza, nr. 62-64, sector 3 (Hanul lui Manuc).

Cu aceasta ocazie, în interiorul acestei societăți (spațiu închis) au fost depistate și identificate un număr de 27 de persoane”, se arată într-un comunicat al Poliţiei.

La petrecere, în Hanul lui Manuc, se aflau comisar-șef Radu Gavriș, director general adjunct al Poliției Capitalei, Ioan Costel, Alexandru Solatan și procurorii Florin Baran Florin și Codruț Popoiu de la Parchetul Tribunalului București, potrivit stiripesurse.ro.

De asemenea, printre petrecăreţi se afla şi un bărbat care ar fi trebuit să stea în carantină în Călăraşi, fiind suspect de infectare cu coronavirus.

În urma controlului, 25 de persoane au fost sancţionate cu amenzi în valoare totală de 17.500 de lei. De asemenea, proprietarul restaurantului în incinta căruia au fost depistaţi petrecăreţii a primit o sancţiune contravenţională, în valoare de 5.000 de lei.

Referitor la acest caz, ministrul Internelor, Lucian Bode a precizat:

„Referitor la evenimentul care a avut loc vineri seară, când polițiști din cadrul Poliției Capitalei au identificat în interiorul unui restaurant din Centrul Vechi al Bucureștiului 27 de persoane, printre care se afla și un ofițer de poliție cu funcție de conducere din cadrul Direcției Generale de Poliției a Municipiului București, doresc să fac câteva scurte precizări. (…) Din informațiile pe care le dețin în acest moment, în cazul menționat, s-a dispus deja declanșarea cercetării prealabile față de ofițerul respectiv, pentru a se stabili existența sau inexistența unei abateri disciplinare și a vinovăției sale, sub aspectul încălcării îndatoririlor care revin profesiei de polițist, prevăzute de Legea nr. 360/2002, având în vedere că acesta este și desemnat, la nivelul Poliției Capitalei, să coordoneze activitățile specifice de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19.

Așa cum am menționat și cu alte ocazii, vreau să vă asigur că sunt hotărât să nu tolerez nicio abatere de la Lege, indiferent de numele sau calitatea persoanelor care sunt implicate în astfel de cazuri. Nimeni, indiferent de statutul său social, nu este mai presus de Lege!

Totodată, vreau să subliniez că, atâta timp cât voi deține mandatul de ministru al Afacerilor Interne, mă voi implica cu toate forțele mele pentru ca imaginea structurilor din MAI, fie că vorbim de polițiști, jandarmi, pompieri sau polițiști de frontieră, să reflecte calitățile și adevărata valoare a personalului.

Uniforma pe care fiecare angajat al Ministerului Afacerilor Interne o îmbracă trebuie să fie un model de urmat pentru noi toți!“

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.