Resturi de mașini aduse din Canada și SUA, importate în România ca autoturisme second hand

0
2176

În data de 22.12.2021 s-a efectuat controlul conținutului a două containere sosite din Canada, respectiv SUA, având ca marfă declarata piese auto second hand si autoturisme uzate.

Verificarea s-a realizat de catre comisarii Garzii de Mediu- CJ Constanta, impreuna cu lucrători de politie judiciara din cadrul SPCMIIT al Garzii de Coasta, inspectori din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud, inspectori RAR si comisari ai OPC.

În primul container, sosit din SUA, s-a constatat că se aflau două autoturisme grav avariate, destinatarii fiind doi cetățeni români domiciliaţi pe raza judeţului Constanţa.

În urma verificărilor s-a stabilit că cele două maşini figurau ca daună totală în urma unor accidente de circulație. Conform legislaţiei în domeniu, acestea nu pot fi înmatriculate pe teritoriul României, iar piesele acestora nu pot fi folosite, sens în care operaţiunea de import nu a fost finalizată.

Cel de-al doilea container, sosit din Canada, avea ca marfa declarată piese auto second hand și părţi din autoturisme uzate, destinatarul fiind o firmă de pe raza judeţului Suceava. În urma verificărilor s-a constatat că piesele auto, în cantitate totala de 10 tone, provin de la autoturisme lovite, daună totală, ce nu pot fi reparate sau comercializate pe piața din România, constatându-se că acestea sunt deșeuri.

În cele două cazuri s-a dispus măsura nepermiterii intrării pe teritoriul României și trimiterii containerelor în țările de expediție, fiind întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de import ilegal de deșeuri.

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.