Reținut pentru trafic de droguri de mare risc

0
90

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Ploiești, la data de 21.09.2023, au dispus reținerea pe o durată de 24 de ore a unui  inculpat,  cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

S-a reținut că, în perioada noiembrie 2022 – septembrie 2023, a comercializat canabis, drog de risc, în mod repetat (62 acte materiale), către consumatori din municipiul București și județul Prahova, cu sume cuprinse între 150 și 500 lei.

Din investigațiile efectuate a rezultat că inculpatul a vândut și în cursul zilei de 21.09.2023,  aproximativ 10 grame de canabis, fiind prins în flagrant având asupra sa circa 13 grame canabis, destinat comercializării.

În urma perchezițiilor efectuate, în municipiul București și pe raza județului Prahova, au fost identificate și ridicate cantitățile de aproximativ 15 grame canabis și 8 grame rezină de canabis.
În cursul acestei zile, urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Prahova cu propunerea de arestare preventive a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești.

La acţiune au participat şi jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Matei Basarab” Ploiești.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum şi prezumţia de nevinovăţie.

L.B.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.