Reținuți după ce au furat scule electrice dintr-o clădire neterminată, dar și instalația electrică din pereții acesteia

0
196
Curtea de Apel Constanța. Foto-Focus Press

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța au formulat propunere de arestare preventivă pe numele a trei persoane, acuzate de furt calificat, iar pentru o a patra persoană a fost formulată propunere de arest la domiciliu. Toți patru indivizii sunt acuzați că ar fi sustras bunuri din incinta unui bloc aflat în construcție, în municipiul Constanța.

Astfel, trei bărbați cu vârste de 24, 26 și 34 de ani, cu antecedente penale, împreună cu un al patrulea, de 23 de ani, fără antecedente, sunt acuzați că, în noaptea de 06/07.06.2021, în jurul orelor 03:00-04:00,  a pătruns, prin escaladarea gardului împrejmuitor, în curtea şantierului reprezentând bloc în construcţie, din municipiul Constanţa, după care, prin ruperea unei porţiuni din uşa confecţionată din OSB a unei magazii, a sustras din interior o bormaşină electrică marca Dexter Power şi două prelungitoare electrice, iar de la etajele 2 şi 3 ale imobilului, din mai multe încăperi, a sustras, prin smulgere, mai multe cabluri electrice aferente instalaţiei electrice montate pe perete, tavan, pardoseală, cauzând un prejudiciu total apreciat de reprezentantul convențional al persoanei vătămate la suma de 10.000 lei.

În data de 06.06.2021, agenţii din cadrul S.C. ZIP Escort au relatat că au observat pe camerele de supraveghere, cum în jurul orei 01:26, unul dintre suspecți încerca să sustragă elemente din tablă de cupru, care îmbracă stâlpul de la intrarea în Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară-Constanța.

Cercetările vor fi efectuate în continuare de organele de cercetare penală ale poliţiei judiciare din cadrul Poliției Municipiului Constanța,sub coordonarea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispusă o soluţie în cauză faţă de inculpați.

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.