Nici în această seară nu vom cunoaște rezultatele finale pentru președinția C.J.C. și consilierii județeni, deoarece sistemul electronic de centralizare a proceselor-verbale depuse de birourile electorale de la fiecare secție de vot din județ nu funcționează tot timpul, astfel că datele nu pot fi introduse, pentru stabilirea procentelor finale. Dar este sigur că alegerile nu vor fi anulate în nicio localitate și nici rezultatele parțiale infirmate, deoarece au fost respinse toate contestațiile depuse de către reprezentanții partidelor până pe 28.09.2020, ora 24.00.
Deoarece sistemul electronic de centralizare a proceselor-verbale depuse de birourile electorale de la fiecare secție de vot din județ nu funcționează tot timpul, rezultatele finale pentru funcțiile de președinte C.J.C. și consilieri județeni nu pot fi stabilite. Acestea vor fi anunțate cel mai probabil mâine, 01.10.2020.
Conform rezultatelor parțiale transmise de Biroul Electoral de Circumscripție Constanța, marți, 29.09.2020, care nu vor fi infirmate (deoarece toate contestațiile depuse de către reprezentanții partidelor au fost respinse), Mihai Lupu, candidatul P.N.L., va fi noul președinte al Consiliului Județean Constanța, obținând un procent de 37,42% din numărul total de voturi exprimate.
Felix Stroe, candidatul P.S.D.-A.L.D.E.-P.N.Ț.C.D.-A.D.E.R., a obținut un procent de 25,25% (68.746 de voturi), iar Remus Negoi, candidatul U.S.R.-P.L.U.S, 13,52% (36.814 voturi).
Potrivit numărătorii paralele realizate de P.N.L., Mihai Lupu a câștigat președinția C.J.C. cu un procent de 37,41% din numărul voturilor valabil exprimate, iar Felix Stroe, candidatul P.S.D., a obținut doar 25,26%.
Consiliul Județean va fi format din membri PNL, PSD, USR, PMP și PRO România
În cazul Consiliului Județean Constanța, P.N.L. va obține cele mai multe locuri, reușind un procent de 36,11% (97.295 de voturi), conform rezultatelor parțiale transmise de Biroul Electoral de Circumscripție Constanța, marți, 29.09.2020, fiind urmat de P.S.D.-A.L.D.E.-P.N.Ț.C.D.-A.D.E.R. (23% – 61.969 de voturi) și de U.S.R.-P.L.U.S. (12,94% – 34.864 de voturi).
Din Consiliul Județean Constanța vor face parte și membri ai P.M.P. (8,05% – 21.700 de voturi) și PRO România (6,36% – 17.147 de voturi).
Potrivit numărătorii paralele a P.N.L. Constanța, pentru Consiliul Județean el a fost votat de către 36,11% dintre cetățeni, iar P.S.D. de către 23,007%.
Și U.S.R.-P.L.U.S Constanța va avea membri în Consiliul Județean, lista acestuia fiind votată de 12,94% dintre cetățeni.
Toate contestațiile, respinse
Până pe 28.09.2020, ora 24.00 (termenul-limită), au fost depuse contestații de către reprezentații P.M.P., P.N.L., P.E.R. și U.S.R.-P.L.U.S., cu privire la alegerile locale din municipiul Constanța, orașul Techirgiol, comunele Siliștea, Costinești și Cumpăna, dar și cu privire la alegerile pentru Consiliul Județean Constanța, care au vizat numărarea și exprimarea voturilor.
„S-a solicitat reverificarea voturilor nule la nivelul anumitor circumscripții din județ. Este vorba de circumscripțiile Techirghiol, Siliștea, Constanța și Cumpăna. De asemenea, mai avem din partea P.M.P. o solicitare pentru Costinești, ca voturile care au fost exprimate până la momentul înlocuirii buletinelor de vot cu cele republicate, să rămână valabil exprimate și să nu fie considerate voturi nule – în ceea ce privește primarul, așa cum știți, au fost incidente“, a declarat Gabriela Ghervase, locțiitorul Biroului Electoral Județean Constanța marți, 29.09.2020.
Candidatul P.N.L., Vergil Chițac a solicitat renumărarea voturilor nule de la circuscripția Cumpăna, iar P.E.R. a solicitat renumărarea voturilor nule din toate birourile de circumscripție electorală de pe județul Constanța. U.S.R.-P.L.U.S. a solicitat același lucru pentru secțiile de votare din orașul Techirgiol.
Voturile exprimate până la momentul înlocuirii buletinelor de vot tipărite greșit, la Costinești, sunt valabile, iar celelalte contestații au fost respinse, ieri, de către Biroul Electoral de Circumscripție Constanța, ca tardive sau nefondate.
V.I.