Risc iminent de avalanșă în masivul Ceahlău

0
44
Avalanșă. FOTO Salvamont Neamț

Salvamont Neamț atrage atenția că s-a confirmat diagnoza straturilor de zăpadă efectuată de specialiștii din cadrul serviciului acum aproximativ zece zile.

Salvamontiștii precizează că atât pe fețele estice cât și pe cele de N și NW, încă de sâmbăta trecuta s-au produs avalanșe, iar pe jgheaburile din zona Cabanei Dochia au fost observate fisuri adânci în straturile depuse de-a lungul iernii.

„În condițiile în care cantitatea de zăpadă în zona superioară depășește 120 cm, iar în acumulări de 2-3 m, considerăm pericolul producerii de noi avalanșe de gradul 5/5. Rămân relativ sigure traseele Jgheabul cu Hotare, Curmătura Lutul Roșu (cu probleme la ieșirea in golul alpin) și Durău – Fânânele – Vf. Toaca – Dochia, cu probleme la traversarea Jgheabului Mare. restul traseelor rămân închise“ au precizat reprezentanții Salvamont Neamț.

Continuă să ningă în Masivul Ceahlău, iar vizibilitatea este foarte redusă. Conform prognozelor meteo, va continua să ningă și în următoarele patru zile, cu o pauză în ziua de duminică, iar temperaturile minime vor fi de -6 grade în zona Stațiunii Durău și -10 grade la Vf. Toaca.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.