Rizea, despre Programul Anghel Saligny: “Cîţu a înţeles să îşi cumpere nişte voturi din teritoriu, de la primarii săi PNL”

0
229

USR PLUS a fost forţat să părăsească Guvernarea, după ce premierul PNL Florin Cîţu a remaniat şi un al doilea ministru al acestei formaţiuni politice. Deputatul de Constanţa Cristina Rizea nu exclude varianta ca liberalii să fi premeditat întreaga situaţie, în timp ce despre atitudinea preşedintelui Klaus Iohannis în legătură cu ruperea coaliţiei de Guvernare – nu are încă o explicaţie. Ce a urmat? Un întreg circ legat de depunerea unei moţiuni de cenzură prin care premierul să fie înlăturat.

„Haosul a pornit în momentul în care USR PLUS s-a opus acestui proiect al domnului Cîţu – Programul Anghel Saligny, aşa cum a dorit să îl denumească. Noi nu am vrut ca acest proiect să fie ca cele anterioare, unde ştiţi ce s-a întâmplat cu banii: am ajuns să avem becuri cumpărate cu 2 mii de euro. Aşa că am pus nişte condiţii de bun simţ, în primul rând legate de transparenţa modului în care se vor cheltui aceşti bani. Domnul Cîţu, fiind foarte grăbit cu alegerile interne din PNL, a înţeles să nu ia în seamă amendamentele noastre. (…) Domnul Cîţu nu a înţeles că este vorba despre banii oamenilor şi că trebuie să fie chletuiţi responsabil, domnul Cîţu a înţeles să îşi cumpere nişte voturi din teritoriu, de la primarii săi PNL”, acuză Cristina Rizea.

Mai departe, Cristina Rizea a explicat şi ce s-a întâmplat, săptămâna trecută, la depunerea moţiunii pentru care au semnat şi USR-işti şi membrii AUR. În ceea ce-l priveşte pe actualul premieru al României, Rizea este tranşantă: „Cîţu face echipă cu Ciolacu”. Mai poate reveni USR la Guvernare? Deputatul de Constanţa spune că da, USR ar putea realua colaborarea cu PNL dar cu o condiţie: să nu mai fie Cîţu premier.

Declaraţiile complete despre cele de mai sus şi nu numai, în materialul VIDEO:

Programul național „Anghel Saligny” presupune investiții de 50 de miliarde de lei în comunitățile locale, pentru realizarea de drumuri, canalizări și infrastructură de gaze. Problema nu este că sunt alocaţi bani pentru dezvoltarea localităţilor, problema este, conform USR PLUS, că banii vor fi alocaţi discreţionar şi fără pârghii de verificare a chletuirii lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.