Romanciera Ileana Vulpescu s-a stins din viață înainte de a împlini 89 de ani

0
299
Romanciera Ileana Vulpescu. FOTO Facebook

Ileana Vulpescu ar fi împlinit pe 21 mai vârsta de 89 de ani, dar a plecat spre alte meleaguri înainte de a începe drumul spre 90. A fost scriitoare, cercetătoare științifică la Institutul de Lingvistică al Academiei Române și a tradus în limba româna mai multe romane celebre.

Romanciera Ileana Vulpescu și-a început activitatea profesională ca documentaristă, apoi ca cercetător ştiinţific la Institutul de Lingvistică al Academiei Române, Sectorul lexicografie şi lexicologie (1959-1975), colaborând la redactarea lucrărilor ”Dicţionarul limbii române” şi ”Dicţionarul explicativ al limbii române”, potrivit Agerpres.

Trecerea în neființă a acesteia nu a fost remarcată în mass media, cel care a atras atenția fiind dramaturgul și prozatorul Radu F. Constantinescu.

„A plecat dintre noi ilustra romancieră (…) care a fost Ileana Vulpescu. Niciun rând, niciun cuvânt în media. Dacă cel care s-a sfârşit ar fi fost un vestit manelist, steagurile ar fi fost atârnate în bernă şi s-ar fi cerut decretarea doliului naţional. România!…”, a punctat acesta pe pagina sa de Facebook.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.