România a intrat în etapa a 3-a de relaxare; vezi care sunt noutățile

0
763
sursa foto: shutterstock.com

În sfărșit, a venit și mult așteptata dată de 15 iunie, când România a intrat în cea de-a treia etapă de relaxare a restricțiilor impuse de autorități, în vederea limitării răspândirii coronavirusului SARS COV-2. Așa cum a fost anunțat, unele activități, care au fost sistate în perioada stării de urgență, vor fi reluate.  

Astfel, începând de luni, se reia activitatea centrelor de tratament balnear, s-au redeschis  mall-urile, piscinele exterioare și sălile de fitness, cu obligativitatea respectării unor măsuri stabilite de Ministerul Sănătăţii. Prezența la acestea din urmă trebuie comunicată în prealabil.

Totodată, se reia traficul aerian spre şi dinspre Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croaţia, Confederaţia Elveţiană, Germania, Grecia, Islanda, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia şi Ungaria, țări cu un număr redus de îmbolnăviri. Lista se va actualiza săptămânal.  Persoanele care vin din aceste state nu mai sunt obligate să stea timp de 14 zile în izolare la domiciliu sau în carantină.

Tot începând de luni, numărul persoanelor care nu locuiesc împreună și care participă la activități recreative și sportive crește la 6, iar evenimentele private în spaţii închise se pot organiza cu participarea a cel mult 20 persoane, în timp ce evenimentele private în spaţii deschise se pot desfășura cu participarea a cel mult 50 persoane.

În ceea ce privește creșele, grădinițele și after-school-urile, momentan se așteaptă publicarea normelor privind desfășurarea activităților acestora în condiții de siguranță.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.