România, lovită puternic de ciclonul din Marea Neagră. Tulcea, județul cel mai afectat

0
792

Gabriela Băncilă, director meteorologie operațională la ANM, a declarat, pentru un post de televiziune național, că ciclonul prezent deasupra Mării Negre se va deplasa, în următoarele 24 de ore, spre zona de est a țării.

Tulcea va fi județul cel mai afectat de prezența ciclonului, aici fiind așteptate ploi torențiale ce pot ajunge la cantități de 80 de litri pe metru pătrat. Gabriela Băncilă, director meteorologie operațională la ANM, spune că vorbim despre fenomenele determinate de acțiunea unui ciclon care este activ deasupra bazinului central al Mării Negre.

„În următoarele 24 de ore se va apropia de spațiul geografic al țării noastre și prin urmare, sistemele noroase asociate acestui ciclon vor determina ploi însemnate cantitativ și pe alocuri manifestări de instabilitate atmosferică în partea de est și sud-est a țării, iar cu precădere în extremitatea de est a României, respectiv județele Vaslui,Galați, Brăila, Tulcea, Constanța și extremitatea estică a județelor Ialomița și Călărași se vor înregistra ploi abundente car vor totaliza cantități de peste 60-80 de litri pe metru pătrat cu o porobabilitatea mai mare ca din aceste județe aflate sub incidența Codului portocaliu să fie vizat județul Tulcea. Acesta este cel mai expus, având în vedere poziția ciclonului și dinamica lui din următoarele 24 de ore”, a declarat specialistul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.