Românii ar putea intra fără viză pe teritoriul american cu programul Visa Waiver

0
479
Pasaport
Pasaport

Statele Unite vor lua în vizor alte patru țări pentru Visa Waiver, un program de renunțare la obligativitatea vizelor care permit deplasarea în SUA fără viză pentru o ședere de până la 90 de zile, anunțat secretarul american pentru securitate internă, Alejandro Mayorkas.

România ar putea fi înclusă pe lista țărilor din programul Visa Waiser, care li se va permite să călătorească în Statele Unite ale Americii pentru turism sau afaceri, pentru o perioadă de 90 de zile sau mai puțin, fără a obține o viză.

Programul nu este valabil pentru toate țările și nu toți cetățenii țărilor incluse în programul Visa Waiser sunt eligibili.

Țările membre în programul Visa Waiser, care fac parte din Uniunea Europeană, sunt: Belgia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Grecia, Irlanda, Islanda, Italia, Letonia, Lituania, Malta, Norvegia, Olanda Polonia, Portugalia, Cehia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Luxemburg și Ungaria.

La această listă se ia în considerare adăugarea României, Ciprului și Bulgariei de pe partea Europei, dar și a Israelului, declară Alejandro Mayorkas, oficial și avocat al guvernului american, la un eveniment din industria turismului.

În luna septembrie a.c., Statele Unite ale Americii a adăugat Croația în programul de scutire a vizei de ședere pentru 90 de zile, făcând ca lista sa aibă un număr de 40 țări membre.

M.T.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.