Românii care locuiesc în clădiri cu risc seismic nu vor putea să își vândă locuințele timp de 25 de ani, dacă acestea vor fi consolidate cu fonduri de la stat

0
386

Ministrul Dezvoltării a subliniat că românii care locuiesc în clădiri cu risc seismic nu vor putea să le vândă timp de 25 de ani, dacă acestea vor fi consolidate cu fonduri de la stat. În caz contrar, locatarii vor fi nevoiți să dea banii înapoi.

Nu va mai exista o confinanțare. Practic, programul prevede finanțarea integrală din bugetul de stat a consolidărilor de risc seismic, astfel încât să nu mai avem discuția referitoare la proprietarii care nu pot să suporte pentru că nu au posibilități financiare și așa mai departe”, a declarat ministrul Cseke Attila.

De asemenea, acesta a subliniat că este vorba despre „o interdicție de vânzare pentru proprietar, pentru că este o creștere a valorii apartamentului prin consolidare de risc seismic, care este o finanțare de la stat”.

„Acest lucru este legat de o interdicție de vânzare pentru proprietar, pentru că este o creștere a valorii apartamentului prin consolidare de risc seismic, care este o finanțare de la stat. Vom avea o interdicție de vânzare, respectiv în perioada interdicție de vânzare proprietarul poate să își vândă apartamentul, dar atunci trebuie să restituie statului cota parte din investiția de consolidare de risc seismic. Perioada interdicției este de 25 de ani pentru persoane fizice”, a completat Cseke Attila.

A.V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.