Românii care vor să muncească în străinătate vor primi transport gratuit

0
272

Vești bune pentru românii care aleg să plece în străinătate pentru a munci. Aceștia vor avea transportul gratuit, plătit de angajatorii străini, potrivit precizărilor făcute de Ministerul Muncii.

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, vrea introducerea de garanții suplimentare pentru românii care merg să lucreze în străinătate. Aceasta s-a întâlnit astăzi cu reprezentanții agențiilor de recrutare și ai transporturilor rutiere de persoane, cu scopul de a-i consulta cu privire la inițiativa ministerului de a modifica Legea privind protecția cetățenilor români care lucrează în străinătate, adoptată în anul 2000 (Legea 156/2000).

„Conform proiectului propus de Minister, agenţiile de plasare a forţei de muncă vor avea obligaţia de a asigura transportul lucrătorilor români la destinaţie, în cazul în care este vorba de un grup de persoane, şi trebuie să facă acest lucru în condiţii de siguranţă şi din punct de vedere sanitar, în contextul pandemic.

Au fost deja formulate propuneri de colaborare între cele două părţi, astfel încât transportul lucrătorilor să fie monitorizat, să îndeplinească toate condiţiile de siguranţă rutieră şi sanitară, dar şi condiţiile specifice de intrare pe teritoriul statului respectiv. Pentru că nu vrem ca românii să mai treacă prin incidente neplăcute la frontieră, am rugat transportatorii să furnizeze pasagerilor, încă din momentul rezervării transportului, toate informaţiile privind documentele necesare la graniţă, iar Inspecţia Muncii va sprijini companiile în acest demers”, declară Raluca Turcan, ministrul Muncii și Protecției Sociale.

Potrivit oficialilor, va exista o legătură mai strânsă între Inspecția Muncii și agențiile de plasare a forței de muncă, pentru informarea instituției în legătură cu cei angajați în străinătate înainte ca acestea să plece din țară.

Maria VASEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.