Românii cu forme severe și grave de COVID-19 vor fi transferați în Germania

0
314

Ministerul Sănătății şi Ministerul Afacerilor Interne au fost abilitate să semneze acordul de transfer al pacienţilor cu forme severe şi grave de COVID-19 în Germania.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat în şedinţa de duminică, 31 octombrie a.c., Hotărârea nr. 96, prin care Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Afacerilor Interne, prin Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, sunt abilitate să semneze acordul de transfer al pacienţilor cu forme severe şi grave de COVID-19 în Germania.

Transportul acestora se va face cu aeronave din dotarea Ministerului Apărării Naţionale sau din dotarea Forţelor Aeriene Germane.

Decizia a fost luată din cauza supraaglomerării spitalele din România, în special a unităților de primiri urgențe și secțiilor de terapie intensivă cu pacienți care au dezvoltat forme severe sau grave și care necesită suport respirator, invaziv sau neinvaziv.

Totodată, la nivelul întregii țări nu mai pot fi suplimentate locurile pe secțiile de terapie intensivă pentru pacienții cu forme grave și severe de COVID-19.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.