Românii s-au relaxat în fața pandemiei și își doresc să călătorească. Destinația recomandată în 2020 e litoralul din nordul Bulgariei

0
248
Plajă din Bulgaria. FOTO Travel Planner

România a încetat Starea de Urgență din data de 15 mai 2020, Bulgaria cu două zile mai devreme. În contextul stării internaționale de sănătate, oficialii ai autorităților de turism din regiune tratează modul de traversare a granițelor vizând atât confortul turiștilor, dar mai ales sănătatea acestora.

Informații neoficiale arată că se caută o cale de a se traversa granițele din regiune – România, Bulgaria, Serbia, Grecia – fără  ca turiștii să aibă nevoie de un pașaport de sănătate așa cum se discuta inițial, păstrând în același timp un protocol care să minimizeze riscul de răspândire al SARS – COV-2. După cum deja știm, granițele sunt deschise de pe acum, doar că până pe 15 iunie, oamenii intră în carantină timp de 14 zile la revenirea în țară, iar după 15 iunie totul va reveni la normal.

Criza medicală a fost dublată de o criză financiară. În acest context se pune întrebarea dacă românii mai vor să călătorească. În egală măsură, preocuparea turiștilor este cum răspund hotelierii în a păstra siguranța, oferindu-le, în același timp binemeritata relaxare.

”Românii s-au relaxat în fața pandemiei. Acum sunt mai mult preocupați de aspecte financiare și de măsuri de siguranță luate de hoteluri. Dar cu siguranță își doresc să călătorească în 2020. Aceasta ne arată numărul de telefoane pe care îl primim la agenție și turiștii care au ales să-și amâne vacanța tot în 2020”, a declarat Sebastian Constantinescu, administratorul agenției Travel Planner.

Reprezentantul agenției Travel Planner, specializată în vacanța de litoral în Bulgaria și Grecia, a mai precizat că turiștii sunt într-adevăr foarte preocupați de siguranță.  Din acest motiv, românii vor pune mare accent pe calitatea serviciilor și pe distanțarea pe plajă și în unitățile de cazare.   

Spre deosebire de anii trecuți  în care turiștii puneau accentul pe bugetul de călătorie, în 2020 românii sunt mai preocupați siguranță și de maniera în care hotelierii au amenajat hotelurile pentru siguranța turiștilor. Pornind de la această premisă, anul acesta vor fi la mai mare căutare unitățile de cazare de patru și cinci stele, cu plaje generoase  și amenajări care să păstreze condițiile de securitate dictate de contextul actual.

Mai mult ca în alți ani, românii vor alege pentru vacanță destinații cât mai aproape de casă, dar care să le ofere toată siguranța și relaxarea bine venită după perioada de izolare socială.  Un argument important pentru a alege vacanța în Bulgaria este faptul că această țară a ținut foarte bine sub control pandemia.  Cu mai puțin de 2.500 de cazuri confirmate și doar 130 de morți, Bulgaria este una dintre cele mai sigure destinații de vacanță pentru toți europenii la ora actuală.

Reprezentanții unităților de cazare din Bulgaria au luat măsuri temeinice,  dar foarte discrete,  astfel încât clientul să se bucure de vacanță.

Renumitul meniu de bufet suedez specific conceptului all inclusive în Bulgaria este înlocuit de un meniu a la carte sau pe bază de precomandă, conceput astfel încât turistul să aibă minimă interacțiune cu personalul de servire. Accesul în săli va fi diferit organizat, dar din considerație pentru turiști astfel încât  aceștia să nu simtă restricțiile. Turiștii vor fi organizați în mai multe serii. Există un mare avantaj: turistul va fi servit și va avea suficient spațiu personal, revenind spre conceptul tradițional de relaxare.

Măsuri concrete implementate de către unitățile de cazare din Bulgaria

Măsurile implementate de hotelurile din Bulgaria anul acesta sunt pentru a păstra siguranța turiștilor, dar acestea chiar oferă mai multă relaxare turiștilor cazați pe litoralul Mării Negre. Aceștia vor avea mai multă intimitate precum și mai mult spațiu.

  • În 2020 hotelurile nu mai au voie să ocupe spațiile de cazare integral pentru a asigura spațiul de siguranță pentru turiști.
  • Fiecare oaspete primește la sosire un kit care contine dezinfectant,  măști și mănuși de unică folosință.
  • Check in-ul va fi organizat astfel încât să permită distanțarea.
  • Check-in-ul se va face doar după ora 14.00, check-out-ul înainte de ora 10.00 – 11.00 ca personalul să aibă timp să facă curat și să igienizeze.
  • Se face monitorizarea temperaturii, având considerație pentru confortul turiștilor.
  • Dezinfecția suprafețelor din zonele publice se face din oră în oră. De asemenea, turiștii vor primi produse de igienă. Aceasta le va asigura confortul că își igienizează spațiul, personalul fiind oricum angajat pentru a păstra curățenia optimă.
  • Animația pentru adulți și copii va avea loc doar în aer liber (accesul la locuri de joacă sau sălile de activități va fi restricționat).
  • Piscinele exterioare vor rămâne deschise publicului, dar șezlongurile și umbreluțele vor fi amplasate la distanțe mai mari.
  • Similar, pe plajă șezlongurile vor fi distanțate.
  • Mesele vor fi servite a la carte sau pe bază de precomandă, în serii restrânse de turiști.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.