Rusia a confirmat retragera trupelor din Izium și Balaklia, două puncte strategice în război

0
251
sursa foto: Facebook/ Kirilo Timoşenko

Ministerul rus al Apărării a confirmat, sâmbătă, 10 septembrie a.c., retragerea forțelor rusești din Izium și Balaklia, două puncte strategice din regiunea Harkov.

„Pentru a atinge obiectivele declarate ale operațiunii militare speciale pentru eliberarea Donbassului, s-a decis regruparea forțelor ruse staționate lângă Balakleya și Izyum pentru a spori eforturile în direcția Donețk”, a declarat sâmbătă, 10 septembrie a.c., purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konașenko, potrivit agenției ruse TASS.

De asemenea, a susținut că au fost organizate o serie de „evenimente de distragere a atenției și demonstrații” pentru a ascunde „acțiunile reale ale trupelor” și a permite retragerea, conform The Guardian.

La scurt timp, locuitorii din zonele controlate de ruși din regiunea Harkov au fost sfătuiți să evacueze în Rusia , potrivit agenției de știri de stat TASS. Administratorul din zonă, instalat de Rusia, Vitali Ganchev, a spus că acest lucru ar „salva vieți”. Acest anunț vine după ce ministerul rus al Apărării a declarat că retrage trupele din două orașe cheie din regiune, în timp ce trupele ucrainene au făcut progrese rapide, mai scrie The Guardian.

În aceeași zi, Serviciul de Securitate al Ucrainei a confirmat că a eliberat un alt punct strategic pentru război, Kupiansk, conform BBC. Kupiansk este un punct cheie în aprovizionarea grupării forțelor ruse din regiunea Izium. Pierderea acestui oraș, așa cum au subliniat analiștii, va complica aprovizionarea forțelor ruse, care de fapt se vor afla într-o semiîncercuire.

Totodată, steagul ucrainean a fost arborat în orașul Balakliya , potrivit guvernatorului regional al Harkovului.

P.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.