Ruşinea staţiunii Mamaia. Galeriile de Artă de la Teatrul de Vară mai au puţin şi se dezmembrează: mai funcţionează doar două magazine

1
1467

În timp ce în tot judeţul, în pragul campaniei electorale au fost declanşate adevărate curse ale asfaltării drumurilor, cultura a rămas din nou la coadă! De exemplu, de ani buni, Teatrul de Vară al municipiului Constanţa şi Galeriile de Artă s-au transformat în veritabile ruine care adăpostesc, când şi când, oameni ai străzii! Cum este posibil ca oamenii străzii să intre în galerie, să-şi aştearnă păturile şi să doarmă în incinta care reprezenta, odată, cultura?

Administrația județeană se chinuie de ceva timp să reabiliteze Teatrul de Vară din Mamaia și Galeriile de Artă. Cum nici până acum nu a reușit, în acea zonă își fac veacul acum boschetarii, dar mai sunt deschise și două magazine de haine și un supermarket, deși nu mai este mult până să le cadă tencuiala în cap.

Cei care încă mai au curajul să își deschisă porțile afacerilor în complexul din fața teatrului susțin că nimic nu mai este cum era cândva.

Magazinul e deschis de peste 15 ani în această locație. De la an la an este mai rău, complexul se degradează pe zi ce trece și este păcat pentru că zona este una foarte bună. Ar trebui reabilitat din temelii, mai ales că acum ceva timp au modernizat piațeta de la Perla. Mulți turisti vin an de an la noi la magazin și unii chiar ne spun că se vede că este multă mizerie și că ar trebui modernizat locul. Noi sperăm să se facă ceva”, a precizat o angajată a unui magazin de haine.

Se vrea și nu prea reabilitarea Teatrului de Vară

În luna iunie a fost lansată din nou licitația pentru proiectul “Reabilitare şi modernizare Teatru de vară Mamaia”, deși cu 8 luni în urmă, la prima licitație s-a înscris o singură firmă, iar serviciul achiziţii a considerat că nu îndeplineşte condiţiile, drept pentru care oferta a fost respinsă iar licitația s-a anulat.

Constănțenii vor să se bucure din nou de spectacolele de la Teatrul de Vară. Locația care poate găzdui 1100 de spectator, zace în paragină de ani de zile. Consiliul Județean a făcut demersuri pentru reabilitaterea teatrului, iar obiectivul general al investiţiei se referă la exploatarea potenţialului turistic valoros şi incontestabil prin revitalizarea spaţiului cultural din staţiunea Mamaia. Prin realizarea acestei investiţii de reabilitare şi modernizare a Teatrului de Vară Mamaia se vor asigura condiţii corespunzătoare în vederea desfăşurării activităţilor culturale pe perioada estivală, acest lucru creând şi o afluenţă mai mare a turiştilor pe litoralul românesc. Valoarea estimată a contractului este de 4.034.222,27 lei fără TVA.

Mihaela GIUGLEA

1 COMENTARIU

  1. Cand stau si ma gandesc ca la inceputul sezonului era plin de lume aici magazinele pline gaseai tot ce vroiai iar in spatele teatrului veneau lucruri din toate zonele imbracaminte populara sah table suveniruri toate lucrate manual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.