VIDEO. S-a lansat proiectul “SSM@160 – Servicii sociale și socio-medicale pentru persoanele vârstnice din municipiul Constanța”

2
669

Direcția Medico-Socială din cadrul Direcţiei Generale de Asistență Socială (DGAS) a Consiliului Local Municipal Constanța a lansat, vineri, 16 iulie, proiectul “SSM@160” prin care persoanele vârstnice din municipiu vor putea beneficia de servicii sociale și socio-medicale.

Detalii în materialul video:

Programul este finanțat din fonduri europene și va fi derulat de Direcția Generală de Asistență Socială. Valoarea proiectului se ridică la 2.783.928 lei, finanțarea nerambursabilă fiind 2.366.339 lei.

Directorul executiv adjunct al Direcției Medico-Sociale, dr. Adriana Câmpeanu, estimează ca furnizarea serviciilor să poată începe până la sfârșitul anului. “Ne dorim pentru bunicii noștri tot ce se este mai bun”, a accentuat dr. Adriana Câmpeanu. „Proiectul acesta este o nevoie pentru noi toți. Este despre noi și am simțit că întreaga comunitate are nevoie de această inițiativă. De aceea, municipalitatea a venit în întâmpinarea acestei necesități”, a mai completat dr. Adriana Câmpeanu.

Într-o primă etapă, vor beneficia de aceste servicii 160 de vârstnici, iar 32 de persoane vor fi formate pentru a deveni îngrijitori. Acest proiect are drept obiectiv general reducerea numărului de persoane din grupurile vulnerabile prin furnizarea unor servicii integrate de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice din municipiul Constanța pentru a depăși situația de vulnerabilitate.


Prezent la evenimentul de lansare, viceprimarul Constanței, Ionuț Rusu, a subliniat faptul că toți seniorii municipiului merită condiții decente de trai și de îngrijire: „Este datoria noastră să avem grijă de părinții și de bunicii noștri. Să ne gândim cu recunoștință, cu demnitate și respect la cei care ne-au crescut și să ne implicăm din tot sufletul pentru creșterea calității vieții lor”.

Astfel, 160 de persoane vârstnice aflate în situații de dependență și/sau în risc de excluziune socială vor beneficia de servicii integrate de îngrijire la domiciliu.Totodată, 32 de persoane vor fi recrutate în vederea participării la programul de formare profesională (ocupația de îngrijitor bătrâni la domiciliu), ulterior acestea vor furniza servicii integrate de îngrijire la domiciliu.

De menţionat faptul că proiectul „SSM@160 – Servicii sociale și socio-medicale pentru persoanele vârstnice din municipiul Constanța” este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

A. V.

2 COMENTARII

  1. FAPTIC NIMIC NU SE POATE.
    AM 4 LUNI PT O PROGRAMARE LA UN RMN.
    NU MAI VB PT O CORONOGRAFIE NU SINT SI NU AU FOST NICIODATA FONDURI.
    APROPOS DNA IN ALBASTRU FARA GIT II STOMATOLOG CE CAUTA LA INFECTIOASE.
    OAMENI PUSI CU MIMA FARA A AVEA HABAR DE NIMIC.

  2. Desființati programarile la medicii de familie….Esti bolnav te peezinti pentru consult ,dar asistenta te programeaza peste cateva zile chiar si săptămâni. Atunci mergi la UPU,acolo nu esti programat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.