S-au redeschis sanatoriile balneare de pe litoral, cu excepția celui de la Techirghiol: încă sunt cazați 50 de carantinați

0
2034
sursa foto: editiadesud.ro

Vești bune pentru pacienții care așteaptă să vină la tratament balnear. Treptat centrele pentru tratamente balneare se vor redeschide. În cursul zilei de luni, 15 iunie a.c., și-a redeschis ușile Sanatoriul de la Mangalia, fiind luate măsuri speciale pentru prevenirea infecției cu SARS – CoV2.

Toți pacienții vor trece printr-un triaj epidemiologic, vor sta singuri în cameră dacă nu fac parte din aceeași familie și vor putea face doar anumite proceduri.

Contactat de Focus Press, Bogdan Maganu, managerul Sanatorului Balnear din Mangalia  ne-a declarat: ”Tarifele nu s-au modificat, am dat drumul doar la secția de Ambulatoriu și proceduri uscate. Sperăm ca de săptămâna viitoare să dăm drumul și la proceduri umede și la celelalte secții. O luăm treptat.”

Cel mai mare sanatoriu de pe Litoral, cel de la Techirghiol are 850 de locuri, iar în prezent aici mai sunt 50 de persoane aflate în carantină, după cum ne-a spus Managerul Sanatoriului Balnear Techirghiol, Roxana Almășan: ”Încă sunt cazați carantinați la Sanatoriu aici, 50 mai exact. Așteptăm să vedem ce vor spune autoritățile, astăzi, mâine, poimâine. Noi oricum suntem pregătiți. Ținem un sanatoriu cu o capacitate de 850 de paturi pentru 50 de paturi, mi se pare mult. Avem deja foarte multe cereri, oamenii așteaptă să deschidem.”

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.