Sabina Spătariu, preşedintele AEC: “Ne jucăm cu siguranţa elevilor, profesorilor şi a personalului din unitatea de învăţământ”

0
522
Sabina Spătariu, preşedinte Asociaţia Elevilor din Constanţa

Guvernul dă dovadă de iresponsabilitate înainte de începerea anului scolar, susţin asociaţiile de elevi, menţionând că “asigurarea măstilor de protecţie elevilor este obligatorie”. Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC), Asociaţia Elevilor din Bucuresti si Ilfov (AEBI), Asociaţia Elevilor din Maramures (AEM) si Asociaţia Vâlceană a Elevilor (AVE) condamnă declaraţia vicepremierului Raluca Turcan şi susţin că Guvernul trebuie să asigure măsti tuturor elevilor.

Sâmbătă, 22 august a.c., vicepremierul Raluca Turcan, a afirmat faptul că este imposibil ca Guvernul să asigure măsti de protecţie pentru toţi copiii si profesorii si că sprijinul va merge către categoriile dezavantajate sau se vor folosi în cazul în care elevul uită masca de protecţie acasă.

Este obligatoriu ca statul să asigure măsti fiecărui elev, asa cum de altfel a şi promis în luna aprilie. Veţi spune că o mască nu este scumpă, dar într-o familie cu venit mediu, unde mai mulţi copii merg ma scoală, costurile pentru a asigura 2-3 măsti pe zi ajung să fie mari. Nu ar trebui ca familiile să facă eforturi pentru a-si putea trimite în siguranţă elevii la scoală. Mai mult de atât, cum vrea Guvernul să stabilească cine primeşte masca de protecţie? Ne jucăm cu siguranţa elevilor, profesorilor şi a personalului din unitatea de învăţământ!“, a declarat Andreea-Sabina Spătariu, presedinte AEC

Reprezentanţii elevilor consideră că, în contextul desfăsurării orelor de curs în format fizic, este imperios necesar ca autorităţile să aloce fonduri necesare în vederea asigurării măstilor de protecţie pentru toţi elevii si profesorii, astfel încât începând cu 14 septembrie un număr suficient de măsti să existe la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ.

Amintim faptul că în luna aprilie Guvernul şi-a asumat obligativitatea de a asigura măsti printr-o declaraţie făcută de Ludovic Orban, iar acum cu mai puţin de o lună înainte să înceapă scoala, decidenţii dau dovada de nepăsare faţă de siguranţa si sănătatea elevilor.

Guvernul României are obligaţia de a pune la dispoziţie toate fondurile necesare pentru a face posibilă asigurarea măstilor si pentru a arăta că sănătatea populaţiei este prioritară“, mai susţin elevii. În acest caz este necesară o achiziţie publică pentru a asigura măstile de protecţie.

Este inadmisibil ca în prag de început de an scolar să avem un Guvern care nu îsi poate asuma răspunderea pentru achiziţionarea de măsti tuturor elevilor si profesorilor. O asemenea iresponsabilitate nu poate fi acceptată întrucât Guvernul a avut tot timpul din lume la dispoziţie pentru a demara si finaliza achiziţiile pentru materialele igienico-sanitare. Solicităm pe această cale să fie luate de îndată măsuri, altfel, anul scolar nu poate începe“, a declarat Alexandru-Nicolae Rădulescu, presedinte AEBI

Pe aceasta cale, elevii solicită ferm ca Guvernul României să nu pună în pericol sănătatea elevilor si să îsi îndeplinească astfel datoria morală pe care o are faţă de cetăţeni, punând la dispoziţie măsti de protecţie pentru fiecare elev.

Alexandra VASILE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.