Saci cu moloz aruncați din mașină pe malul lacului, în Mamaia

0
746

Mai mulți saci cu deșeuri provenite din construcții au fost descărcați dintr-o dubă în stațiunea Mamaia, pe malul Lacului Siutghiol.

Chiar dacă legislația în vigoare și, mai ales, bunul simț ne indică faptul că deșeurile nu se aruncă la întâmplare, ci se depozitează în spații special amenajate, polițiștii locali descoperă frecvent persoane cărora nu le pasă cât de mult rău fac mediului și, implicit, nouă tuturor.

Zilele trecute, polițiștii locali din cadrul Serviciului Control Protecția Mediului s-au autosesizat, ca urmare a imaginilor apărute în spațiu public, cu privire la faptul că dintr-o dubă de culoare albă, marca Ford Tranzit, au fost descărcați mai mulți saci cu deșeuri provenite din construcții pe un teren viran situat în stațiunea Mamaia, pe malul lacului Siutghiol. Conducătorul auto responsabil a fost identificat și sancționat conform Legii nr. 211/2011, art. 19, alin. 3, cu amendă de 3.000 de lei, acesta ridicând, totodată, și deșeurile abandonate.

Primăria Municipiului Constanța amintește că materialele provenite din construcții și desființări trebuie depuse în amplasamentul din incinta Portului Constanța – zona Poarta 9. Nicidecum aceste materiale nu se aruncă la întâmplare, la platformele de gunoi sau în modulele pentru colectare selectivă.

Persoanele fizice sau juridice care au construit ori au demolat și trebuie să scape de resturile provenite din această activitate trebuie să achite o taxă de 3 lei/tonă sau fracție de tonă, care poate fi achitată numerar sau prin POS atât la ghișeele Serviciului Public de Impozite și Taxe, la punctul de încasare situat în incinta Portului Constanța – Poarta 9, dar și prin ordin de plată în contul Primăriei Municipiului Constanța.

Persoanele care nu respectă aceste prevederi și sunt surprinse că aruncă astfel de materiale în alte locuri decât în cele special amenajate riscă sancțiuni contravenționale cuprinse între 3.000 și 6.000 de lei, pentru persoanele fizice, și între 25.000 și 50.000 de lei, pentru persoanele juridice.

Constănțenii care constată astfel de fenomene antisociale pot apela cu încredere Direcția Generală Poliția Locală, la numărul de telefon 0241/484.205 – Dispecerat.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.