Sanatoriul Balnear din Techirghiol contribuie la bugetul local prin impozitele celor 500 de angajați

0
413
Iulian Soceanu

Orașul Techirghiol a fost declarat centru de carantinare în această perioadă de pandemie de coronavirus. Sanatoriul Balnear, datorită spațiului generos – 800 de locuri, a găzduit carantinaţii.

Astfel, activitatea propriu zisă a sanatoriului a fost suspendată, şi ne referim aici la turiști sau constănțenii care alegeau această stațiune balneară pentru recuperări.

Primarul Iulian Soceanu, fiind invitatul Focus Press în cadrul unui interviu, a declarat că aproximativ 500 de persoane lucrează la sanatoriu, iar, cel mai important, sumele ce vin către bugetul local sunt impozitele plătite de către angajații sanatoriului. “Colectarea dărilor a fost afectată în această perioadă, mai ales că s-a și legiferat ca toți cetățenii, persoane fizice și persoane juridice să-și poată amâna plata impozitelor până la data de 30 iunie. Sanatoriul Balnear din Techirghiol nu este un contribuitor la bugetul local, mă refer acum la un impozit pe teren sau pe clădiri, singura sursă de venit care ne vine din această locație este impozitul pe venit din partea angajaților din acest sanatoriu, sunt aproape 500 de angajați care lucrează în această unitate, iar în momentul în care nouă ne vin sume defalcate de la bugetul de stat, o cotă parte din salariile pe care le încasează acești oameni care muncesc în sanatoriu vin în bugetul nostru de la bugetul de stat. Deci, putem spune că este o sursă de venit importantă dacă ne raportăm la acest lucru”, a spus Iulian Soceanu.

Interviu live cu Primarul Orașului Techirghiol, Iulian Soceanu

Publicată de Focuspress pe Miercuri, 3 iunie 2020

L.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.