Sanatoriul Balnear Mangalia oferă cazare persoanelor care vor să se autoizoleze. Primăria va suporta cheltuielile de la bugetul local

0
882


Sanatoriul Balnear și de Recuperare Mangalia pune la dispoziția locuitorilor întorși din țările aflate în afara zonei roșii (risc scăzut de infectare) locuri de cazare pentru cei care doresc să se autoizoleze. Această decizie a fost luată în baza unui protocol încheiat între unitatea sanitară și Primăria Municipiului Mangalia şi se aplică numai pe durata stării de urgenţă.

Costurile de cazare sunt suportate în întregime de la bugetul local, urmare a unui proiect de hotărâre, inițiat de primarul Radu Cristian. Potrivit reprezentanților Sanatoriului Balnear, pot beneficia de cazare, la cerere, persoanele care sosesc din țările aflate în afara zonei roșii şi care nu au posibilitatea autoizolării la domiciliu din cauza spațiului locativ insuficient sau care au acasă alte persoane cu afecțiuni cronice. “Până în acest moment, au fost cazate 15 persoane. Unele dintre acestea au terminat, deja, perioada celor 14 zile de autoizolare, iar astfel s-au putut întoarce acasă, fără niciun risc pentru membrii familiei“, au explicat reprezentanţii sanatoriului. Tot ei mai spus că această măsură este benefică pentru întreaga comunitate, întrucât persoanele aflate în autoizolare pot fi supravegheate și verificate, în același loc, de către autoritățile sanitare și cele ale Ministerului de Interne. Reamintim faptul că Sanatoriul Balnear Mangalia şi-a suspendat activitatea de tratament balnear conform Hotărârii Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență nr. 11 din 17.03.2020, iar din 14 aprilie a decis să ofere cazare pentru cei care ajung în Mangalia din zonele cu risc.

A.V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.