Sanatoriul Balnear și de Recuperare Mangalia, lovit de pandemie: abia se menține pe linia de plutire

0
3475

Sanatoriul Balnear și de Recuperare Mangalia funcționează la capacitatea de 60%, în aceste momente, după ce, în urmă cu mai bine de jumătate de an, au fost impuse anumite reguli la internare.

În toată această perioadă de pandemie, sanatoriul balnear din sudul județului Constanța a suferit mai multe schimbări, în sensul că, la începutul crizei COVID-19, acesta a fost închis, apoi redeschis. De asemenea, au avut loc modificări în ceea ce privește tarifele pe anul curent.

Contactat de Focuspress, managerul sanatoriului, Lucian Nichita a declarat că nu au fost raportate probleme în tot acest timp, pacienții se prezintă în continuare la unitatea medicală, cu mențiunea că sunt internați doar pacienți vaccinați, trecuți prin boală, ori testați.

Persoanele trebuie să aibă asupra lor unul dintre următoarele documente: dovadă de vaccinare; adeverință de la medicul de familie/scrisoare medicală precum că pacientul a trecut prin boala Covid 19 în ultimele 6 luni; test de anticorpi SARS-CoV-2, care să facă dovada imunității dobândite; test antigen sau PCR SARS-CoV-2 negativ.

„Primim în continuare pacienți cu respectarea normelor. Nu este o problemă acest aspect. Primim numai pacienți vaccinați, care au trecut prin boală ori testați, la momentul internării. Deci e clar că nu se pune problema să internăm pacienți netestați sau infectați, astfel nu sunt în pericol nici ceilalți pacienți”, a declarat Nichita.

Lucian Nichita mai spune că, din punct de vedere financiar, Sanatoriul Balnear și de Recuperare Mangalia nu trece printr-o perioadă foarte bună, în sensul că în acești doi ani de pandemie de coronavirus i-au afectat, fiindcă numărul pacienților internați este mult mai mic decât în anii precedenți, înainte de debutul pandemiei.

„Din punct de vedere financiar toată această perioadă, ne-a afectat foarte tare. Acești doi ani de pandemie de coronavirus au lovit puternic domeniul sanitar, mai ales perioada de la început când am fost închis. Cu toate acestea, ușor, ușor ne revenim. Ce-i drept, avem mai puțini pacienți decât în alți ani, dar reușim să ieșim pe zero, să acoperim cheltuielile și salariile”, a mai precizat Nichita.

Prin urmare, unitatea sanitară funcționează, în prezent, la 60% din capacitatea totală. Managerul sanatoriului, Lucian Nichita este însă încrezător că unitatea sanitară nu va mai traversa astfel de perioade, precum cele de la începutul pandemiei, iar un posibil val cinci nu îi va afecta într-atât de mult.

„În acest moment, cam 60% din capacitatea sanatoriului este ocupată. Legat de un posibil val cinci și dacă vom fi închiși, nu am auzit și nu cred acest lucru. Nu vom închide unitatea medicală. Noi speră să nu, mai ales că noi nu am avut focare de COVID-19 aici. Nici la Sanatoriul Balnear din Techirghiol nu au fost focare de COVID-19, pentru că pacienții nu stau mai mult de 10 zile. Nu cred că există motive serioase să le închidă. Legislația ne permite să funcționăm. Tratăm și pacienți care se recuperează post COVID-19, care au probleme cu plămânii și îi ajută exercițiile ce le fac aici”, a mai declarat, pentru Focus Press, Lucian Nichita.

Sanatoriul Balnear si de Recuperare Mangalia tratează o gamă variată de afecțiuni (reumatismale degenerative, de tip inflamator, sechele posttraumatice, afecțiuni ale sistemului nervos central și periferic, afecțiuni dermatologice, vasculare, post-COVID-19, devenind un brand medical cunoscut în rândul pacienților din țară și de peste hotare.

Loredana MIHAI

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.