Sanofi, precizări cu privire la medicamentul Plaquenil: Nu este recomandată administrarea în afara indicaţiilor aprobate

0
522
sursa foto: Pfarma.ro

Medicamentul Plaquenil, atât de discutat în ultimele zile, pentru că a fost lansată informaţia cum că ar ajuta în combaterea COVID-19, nu are recomandări în acest sens.

Compania producătoare, Sanofi Romania, vine cu precizări referitoare la disponibilitatea Plaquenil® 200 mg (sulfat de hidroxiclorochină), după ce în ultima vreme a existat un număr  extrem de mare de solicitări pentru medicament, comparativ cu necesarul pieței locale de până acum, situația fiind similară în toate țările afectate de Covid-19, la nivel mondial.

„În contextul cererii crescute, recomandăm pacienţilor care sunt sub tratament cu Plaquenil® pentru una din indicaţiile precizate mai sus şi care întâmpină dificultăţi în a-şi procura medicamentul,  să meargă cu reţeta compensată în cea mai apropiată farmacie pentru ca, în baza obligaţiei de serviciu public, farmacia să poată comanda produsul la distribuitorii cu care aceasta se află în relaţii comerciale. Menţionăm că Sanofi Romania nu este autorizată să primească prescripţii medicale şi nici să elibereze medicamente direct pacienţilor”, se arată într-un comunicat al companiei.

De asemenea, Sanofi nu recomandă şi nu susţine eliberarea din farmacii a medicamentului Plaquenil® în vederea administrării în afara indicaţiilor aprobate – cum ar fi, de exemplu, tratamentul pacienţilor cu afecţiunea COVID-19 sau alte afecţiuni off label (care nu se regăsesc în indicaţiile medicamentului din Rezumatul Caracteristicilor Produsului*). Aceste solicitări, dacă există, trebuie gestionate exclusiv de către autorităţile din domeniul sănătăţii.

„La solicitarea Ministerului Sănătăţii, Sanofi a răspuns prompt şi a donat Plaquenil® 200mg (sulfat de hidroxiclorochină), conform necesarului transmis. Atât gestionarea, cât şi distribuţia cantităţilor donate se fac exclusiv de către autorităţi, prin intermediul distribuitorului C.N. Unifarm S.A, către o listă de unităţi spitaliceşti decisă de către Ministerul Sănătăţii. Reconfirmăm disponibilitatea totală a companiei pentru dialog cu autorităţile competente în vederea  definirii  unui cadru formal pentru facilitarea accesului pacienţilor la tratament, mai ales în contextul situaţiei de criză generate de pandemia cu COVID-19”, se mai precizează în documentul citat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.