Săptămâna viitoare vor începe lucrările de decolmatare a lacului Nuntași

0
562
Lacul Nuntași- Foto: Prefectura Constanța

Lacul Nuntași a rămas doar o bucată de pământ arid, într-o zonă sălbătică, care altădată bucura turiștii cu o floră și faună deosebită. Numai vorbim despre proprietățile terapeutice ale lacului de altădată al cărui nămol concura cu cel de la Techirghiol.

Primul care a sesizat acest lucru a fost directorul ABADL, Bogdan Bola, care după ce a mers la fața locui a decis că este momentul să ia măsuri. Astfel, acesta s-a deplasat la jumătatea lunii august la București și a avut o discuție cu directorul Apelor Române. Iată că după aproximativ două săptămâni s-a ajuns și la o înțelegere, iar săptămâna viitoare va începe decolmatarea lacului.

”După cum bine știți, lacul a secat în proporție de 95% acum mai puțin de o lună. De atunci, împreună cu reprezentanții Rezervației Biosfera Delta Dunării (care administrează lacul), am căutat soluții, am studiat documentația și am făcut cercetări pe teren pentru a identifica rapid o rezolvare. Săptămâna viitoare vor începe lucrările de decolmatare ale lacului Nuntași. Eu cred că vom reuși și vom readuce lacul la starea sa inițială, chiar dacă va dura ceva timp.”, a declarat Bogdan Bola, directorul ABADL.

M.G.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.