Sărbători de poveste la Murfatlar: concerte live, atmosferă magică și multe surprize. Copiii vor încânta întreaga comunitate cu frumoasele colinde

0
354

Sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi, Moș Nicolae și Moș Crăciun urmând să poposească rând pe rând în casele noastre! Și nu îi putem primi complet nepregătiți, nu-i așa?! Cert este că toți ne dorim ca magia sărbătorilor să se simtă așa cum se cuvine.

Moș Nicolae este așteptat să vină cu daruri peste câteva ore, în noaptea de duminică spre luni, 6 decembrie. Copiii din toată țara își lustruiesc în această seară ghetuțele pe care le vor pune fie la ușă, fie la fereastră, în speranța că moșul va fi mulțumit de cât de cuminți au fost și le va pune acolo un cadou.  Copiii mai neascultători primesc lângă dar şi o nuieluşă să le aducă aminte că trebuie să asculte de părinţii şi bunicii lor. Pentru ei, este un moment care prefațează întâlnirea cu Moș Crăciun, cel mai emoționant moment al anului.  

Emoția și spiritul sărbătorilor ne cuprind pe toți în luna decembrie și există o sumedenie de locuri de vizitat în județul Constanța, special pregătite, târguri și ateliere de Crăciun, Căsuța lui Moș Crăciun, parcuri amenajate pentru cei mici, de unde răsună colindele și veselia, toate pentru a pregăti venirea Crăciunului. 

La Murfatlar începe să se simtă cu adevărat atmosfera sărbătorilor de iarnă. Decorațiuni luminoase, care aduc veselie în rândul celor mici și celor mari, împodobirea bradului, concerte de colinde live, dar și amenajarea Căsuței lui Moș Crăciun fac parte dintr-o poveste în care cei mici devin eroii principali ai activităților.

Biserica “Nașterea Maicii Domnului” Murfatlar împreună cu Primăria Orașului Murfatlar și-au dat mâna cu gândul de-a aduce ceva nou cu prilejul Sfintelor sărbători de Crăciun. Împreună au reușit să stabilească câteva evenimente ce se vor desfășura pe parcursul lunii decembrie.

Astfel, în seara zilei de 5 Decembrie, începând cu ora 15:45, corul de copii “Noii ostași ai lui Hristos” va susține un concert de colinde în fața Primăriei din Murfatlar, pentru a da de veste tuturor că Hristos se naște!

Apoi va urma aprinderea bradului din parcul primăriei și nu numai, ci și a instalațiilor ce vor îmbraca parcul într-o frumoasă haină de sărbătoare! Veniți cu mic cu mare ți la Căsuța lui Moș Crăciun, ce va fi inaugurată în jurul orei 17 :00! Acolo Moș Crăciun vă va aștepta cu nerăbdare. Poeziile, colindele, scrisorile sunt așteptate cu mult entuziasm, toate acestea îl vor obliga pe Moș Crăciun să fie darnic cu voi! Legenda spune că Moșul are o căsuță poștală fermecată, iar dorințele care ajung în ea se îndeplinesc în noaptea magică de Ajun.

Povestea de Crăciun a început încă din noiembrie la Murfatlar. “Noi din luna noiembrie am dat startul unui nou atelier, Atelierul de Crăciun, prin care am convocat toți noii ostași ai lui Hristos, nu numai celor de aici, ci tuturor copiilor din împrejurimile orașului Murfatlar, să vină la Biserică și să învețe să facă globuri și articole de Crăciun, urmând ca acestea să fie expuse în zilele de târg ale orașului Murfatlar. Va fi organizat și un târg expozițional de Crăciun, în parteneriat cu Primăria orașului Murfatlar. Cei care au lucrat la acest atelier vor avea ocazia să-și expună toate lucrările pe care le-au făcut cu doamna preoteasă Loredana Georgiana, care s-a ocupat în mod direct de acest atelier de Crăciun. Mesajul nostru este ca toți cei care locuiesc aici, dar și cei de pretutindeni, să vină în orașul Murfatlar, pentru a vedea și a se bucura de surprizele pe care primăria în parteneriat cu Biserica le pregătește acestui oraș. Noi lucrăm la aceste proiecte de foarte mult timp. Copiii se pregătesc pentru un concert de colinde pe care îl vor susține pe data de 5 decembrie, seara, în Parcul Primăriei. Copiii vor avea ocazia să-i încânte cu frumoasele colinde de Crăciun pe cei care vor veni să vadă bradul din orașul Murfatlar“, a declarat, pentru Focus Press, preotul Alexandru Gabriel Lupașcu, parohul Bisericii Nașterea Maicii Domnului din Murfatlar și coordonatorul Atelierului de creație și recreație “Sfântul Evanghelist Luca”, în cadrul căruia peste 60 de copii vor crea decorațiuni specifice perioadei sărbătorilor de iarnă.

De asemenea, Târgul de Crăciun va deveni un element de atracție în Murfatlar, iar copiii de la Atelierul de creație și recreație “Sfântul Evanghelist Luca” vor avea ocazia să-și expună minunatele lucrări realizate cu mânuţele lor.  

Ce se va întâmpla în Ajun de Moș Nicolae și în ce stadiu sunt pregătirile pentru sfintele sărbători de Crăciun? Răspunsul îl aflăm de la preotul Alexandru Gabriel Lupașcu, preotul paroh al Bisericii Nașterea Maicii Domnului din Murfatlar și coordonatorul Atelierului de creație și recreație “Sfântul Evanghelist Luca”, în cadrul căruia peste 60 de copii vor crea decorațiuni specifice perioadei sărbătorilor de iarnă, în cadrul video interviului Focus Press.

Programul sărbătorilor de iarnă cuprinde numeroase activități și momente specifice sărbătorilor de iarnă, de la concerte de colinde, la ateliere de îndemânare pentru copii și cadouri pentru cei dragi. Nu trebuie să uităm că centrul acestor sărbători, care ne stau în faţă nu este nimeni altcineva, decât Hristos, care se naşte pentru noi în ieslea din Betleem.

Alexandra VASILE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.