Scandal la Guvern cu privire la restricțiile impuse românilor care revin în țară de Crăciun

0
368
Sursa foto-TEN Tv Lugoj

Măsuri dure pentru românii care vor să revină acasă de Sărbători: guvernul ar putea impune o serie de măsuri valabile absolut pentru toți cei care revin în țară, indiferent că au trecut prin boală sau sunt vaccinați, ca măsură pentru limitarea răspândirii noii variante a SARS-Cov-2. Se discută chiar și despre testarea tuturor celor care intră în țară.

Autoritățile române ar putea lua, în maxim o săptămână, o decizie pentru măsurile anti-Covid, în condițiile în care sute de mii de români vor reveni pentru a sărbătorii Crăciunul împreună cu cei dragi. În ședința de Guvern, șeful DSU, Raed Arafat, a venit cu propunerea ca românii care vin din alte zone în țară să prezinte un test RT-PCR indiferent dacă sunt trecuți prin boală sau sunt vaccinați.

Potrivit Realitatea.net, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, și vicepremierul Kelemen Hunor s-ar fi opus propunerii lui Raed Arafat. În același timp, șeful DSU a replicat atunci că atunci ar trebui ca Ministerul Sănătății ar trebui să vină cu un set de reguli. În același timp. DSU neagă acest lucru.

Instituția a transmis deja, într-un comunicat, că nu ar fi fost făcute aceste afirmații și că de fapt INSP ar fi trimis o adresă către MS și DSU prin care să ceară acest lucur, iar propuenrea a fost analizată. Nu s-a luat însă o decizie și urmează să fie analizată.

Alexandru Rafila a sugerat că vor fi anumite excepții în acest sens, în măsurile ce se vor lua. Ministrul Sănătății a anunțat deja că, în cursul săptămânii viitoare, „cu siguranță vom avea un set de măsuri care sa fie adaptate situației epidemiologice. Până atunci vom avea informații suplimentare din alte state europene. Ministerul Afacerilor Externe face o astfel de evaluare ca sa vedem ce măsuri au fost luate în alte state ca sa utilizăm un model care să poată fi aplicabil și în țara noastră”.

Despre testarea sau necesitatea unui document care să ateste faptul că o persoană  a fost testata într-un interval de 48 de ore înainte de intrarea în România, trebuie să vedem căror categorii de persoane aparțin și din ce țări vin aceste persoane”, a explicat Alexandru Rafila.

În același timp, ministrul nu a dat un răspuns și dacă va fi necesar un test si pentru persoanele vaccinate: „Nu știu, este o preocupare pentru persoanele vaccinate”.

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.