Scandal pe plaja Belona: un salvamar a fost agresat de un cetățean căruia i-a atras atenția să iasă din mare

0
3220
Poliția a intervenit pentru aplanarea scandalului de pe plajă. FOTO Focus Press

În lipsa unei legi clare, meseria de salvamar este una plină de pericole. Pe lângă riscurile din apă, există și cele din lipsa de înțelegere a oamenilor, care consideră că dacă au dat bani să ajungă pe litoral, pot face orice vor, chiar și cu viața lor. Un nou scandal a fost înregistrat pe litoralul românesc.

Scandalul de pe plaja Belona din Eforie ar fi început în apă, potrivit martorilor, unde un salvamar i-ar fi spus unui bărbat să iasă pe uscat. Cei doi s-au șicanat în apă, iar când au ajuns pe nisip, salvamarul ar fi fost lovit de cel vizat de acțiunea sa.

Momentan, nici una din persoanele implicate nu a depus plângere. “Persoana sau persoanele vătămate şi-au rezervat dreptul de a depune plângere în termenul legal de 90 de zile”, a declarat purtătorul de cuvânt al IP Constanţa, Andreea Iliescu.

În 2018, pe plaja din Mangalia, într-o zi în care au fost şase cazuri de persoane înecate în zonă, un turist din București, a refuzat să iasă din apă, chiar dacă era arborat steagul roșu. Au intrat după el salvamarii și l-au scos pe mal cu forța. Deranjat, turistul, avocat de meserie, i-a dat în judecată pe salvamari.

A.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.