Scăpaţi din arest, brăilenii Băncuţă, acuzaţi că au înjunghiat un om, vor să scape şi de vizitele la Poliţie

0
1540
Suspectul a fost reținut de poliție. FOTO Loredana Mihai

Cei doi frați ”Băncuță”, acuzați de tentativă de omor,  nu se mulțumesc libertatea conferită de măsura controlului judiciar – dar care le impune să facă vizite periodice la Poliţie -, ci vor libertate deplină. Spunem asta întrucât, până nu demult, ambii au stat în arest preventiv, iar judecătorii le-au îngăduit, în cele din urmă, să părăsească arestul.

Judecătorii Tribunalului Constanța s-au pronunțat, joi, 18 noiembrie, asupra cererilor formulate de frații Băncuță, adică Tani Fidis, zis ”Tancu”, și Neculai Vasile, zis ”Eminescu”, cu privire la măsura controlului judiciar. Ambii brăileni au cerut revocarea acesteia și lăsarea în libertate. Magistrații constănțeni le-au respins acțiunea și au menținut măsura preventivă actuală pentru încă 60 de zile.

Au adims, însă, solicitarea unuia dintre frați, respectiv a lui Neculai Vasile, zis ”Eminescu”, pentru a putea părăsi țara între 23 noiembrie – 8 decembrie a.c. în scop medical. Decizia poate fi, însă, contestată la Curtea de Apel.

Reamintim că frații Băncuță sunt acuzați că au agresat un bărbat, în urmă cu doi ani, în vara anului 2019, într-un club din Mamaia, folosind un cuțit. Fapta s-a petrecut într-un local plin cu oameni, în văzul tuturor, stârnind panică. În urma unor divergențe, cei doi au lovit victima de mai multe ori cu un obiect dur, atât în cap, cât și în spate, apoi unul dintre ei l-a înțepat cu un cuțit în zona gâtului.

Medicii legiști au stabilit, atunci, că prin aplicarea loviturilor în zona gâtului, victimei i-a fost pusă viața în pericol, motiv pentru încadrarea juridică a faptei a fost ”tentiva de omor”.

După incident, frații Băncuță au dispărut pentru o vreme, iar la domiciliul acestora au avut loc percheziții. În cele din urmă au ajuns în arest, apoi în noiembrie 2019, au fost trimiși în judecată pentru omor sub forma tentativei.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.