Schimbare majoră la Evaluarea Națională și Bacalaureat

0
302

De anul viitor, lucrările de Bacalaureat și de la Evaluarea Națională vor fi corectate digitalizat.

Ministrul Educației a anunțat o modificare majoră în privința corectării lucrărilor de la examenele naționale și Bacalaureat.

„Subiectivismul uman poate fi eliminat printr-o procedură, așa cum am propus, de corectare digitalizată a lucrărilor pentru examenele naționale, începând cu evaluare clasa a II-a, a IV-a, a VI-a și clasa a VIII-a de anul viitor și începând cu o evaluare, într-un proces pilot, pentru Bacalaureat, tot de anul viitor.

În acest fel se elimină subiectivismul uman, în acest fel putem avea rezultate mult mai concludente, nu doar la nivel de notă globală per disciplină, ci la nivel de notă pe fiecare subiect, în așa fel încât putem pregăti introducerea unui Bacalaureat bazat pe evaluarea competențelor și nu a cunoștințelor“, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Ministru a explicat că va exista în fiecare județ câte un centru de examen în care lucrările de Bacalaureat vor fi scanate în fața candidaților, aceștia vor avea câte un cod atribuit și, de asemenea, fiecare subiect din fiecare probă scrisă va avea alocat un cod în așa fel încât corectura să se poată face informatizat, profesorii-corectori să poată să evalueze online.

Astfel, corectarea digitalizată va fi, deocamdată, un proiect-pilot.

Decizia vine după ce anul acesta, atât la Evaluarea Națională cât și la Bacalaureat, au existat diferențe mari de note în urma recorectării lucrărilor contestate. 

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.