Școala din Movilița a fost conectată la internet și a fost dotată cu laptopuri, cu sprijinul Rompetrol și a Asociației Dăruiește Aripi

1
1043

Școala din Movilița, județul Constanța, a fost conectată la internet și dotată cu laptopuri și retroproiectoare pentru a facilita cursurile online pentru 150 de copii înscriși în învățământul gimnazial. Proiectul este realizat cu sprijinul Asociației Dăruiește Aripi și al dealerilor rețelei de distribuție Rompetrol, care au contribuit prin donații pentru a acoperi costurile soluțiilor tehnice, astfel încât elevii să nu piardă materia școlară.

“În contextul crizei sanitare de anul acesta multe fonduri au fost alocate pentru sprijinul sistemului de sănătate, iar multe alte domenii au fost private de resurse, deși importanța lor este strategică pentru dezvoltare. Educația este un domeniu clar afectat, mulți copii sunt bulversați de schimbări, de cursurile online, dar ce facem cu cei din mediul rural care nu au acces la tehnologie. Nu îi putem lăsa în urmă și aceasta a fost logica proiectului, să ne implicăm prin contribuțiile noastre. Rompetrol s-a implicat în ample proiecte anul acesta, și în mod similar, noi, dealerii care operăm benzinăriile sub acest brand ne-am unit forțele în susținerea acestei inițiative.” – Ciprian Gradoc, dealer al unei benzinării Rompetrol din județul Constanța.

Școala din comuna Movilița are 5 clase și 23 de cadre didactice, iar la nivelul județului Constanța sunt 108,490 elevi în clasele 0 – VIII, în mediul urban și rural.

Pandemia în țara noastră a evidențiat în cel mai dureros mod nu doar problemele sistemice din sănătate, ci și pe cele din educație, ele afectând în mod visceral și pe termen lung viitorul tuturor copiilor noștri. Pentru noi contează enorm că reușim să ajutăm 150 de copii din mediul rural să se adapteze mai bine noilor realități și să aibă acces la educație în siguranță”, Alina Pătrăhău, președinte al Asociației Dăruiește Aripi

KMG International a susținut prin diferite proiecte sectorul medical pentru gestionarea pandemiei de coronavirus; în Constanța compania a donat carburant pentru serviciul de ambulanță, echipamente medicale și materiale de protecție pentru personalul din Spitalul de Boli Infecțioase.

La nivel național, Grupul a sprijinit prin Fundația pentru SMURD și Crucea Roșie achiziția unei unități mobile de terapie intensivă cu 12 paturi, folosită pentru a crește capacitatea de tratament a spitalelor, oriunde este nevoie în țară, cu carburant pentru spitale din București și Timișoara, dar și pentru ONGuri ce oferă îngrijire medicală la domiciliul pacienților, cu reactivi pentru a susține cercetarea în cadrul Institutului Cantacuzino București, etc.

Rompetrol Downstream, compania de distribuție a KMG International, a început încă din 2013 un amplu proces de modernizare a stațiilor, optimizare a activităților de distribuție, optimizare a rezultatelor financiare și de dezvoltare a rețelei. Ca parte a procesului de îmbunătățire a performanței, stațiile modernizate, dar și cele nou construite au fost preluate pentru gestionare conform cunoscutului model CoDo (company owned, dealer operated). În prezent Grupul operează în România peste 1000 de puncte de distribuție carburanți (staţii proprii, staţii Rompetrol Partner, staţii Rompetrol Expres, baze interne de 9 şi 20 de metri cubi).

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.