Sculptorul Lelia Rus Pîrvan, noul director al Muzeului de Artă Constanța

0
634

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, a numit managerul interimar al Muzeului de Artă Constanța, în persoana sculptorului Lelia Rus Pîrvan.

Lelia-Carolina Pîrvan-Rus a fost numită noul director general/manager interimar al Muzeului de Artă Constanța, după decesul doamnei Doina Păuleanu. Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, a semnat dispoziția nr. 517 în acest sens, în data 23.12.2020.

Lelia Rus Pîrvan are 42 de ani și până la momentul numirii era șef de secție în cadrul muzeului. În plus, sculptorul este lector universitar doctor în cadrul Facultății de Arte a Universității „Ovidius“ din Constanța.

Noul manager interimar al Muzeului de Artă Constanța este licențiat în arte plastice – sculptură la Universitatea Națională de Arte București și a terminat și cursurile de master și doctorat în arte vizuale la aceeași instituție de învățământ superior din Capitală.

Lelia Rus Pîrvan are o bogată activitate profesională, cu zeci de apariții în publicații naționale și internaționale, trei cărți publicate și zeci de expoziții personale și de grup. Ultimul premiu obținut, în 2017, este Premiul Special al Juriului la 44° Rassegna Internazionale d’Arte Contemporanea 2017, Sulmona, Italia.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.