Se asfaltează străzile din cartierul Moară din localitatea Agigea

0
226
Localitatea Agigea. FOTO Cătălin SCHIPOR

Un proiect extrem de important se va derula, în localitatea Agigea, pe care administrația publică locală, condusă de primarul Maricel Cîrjaliu și aprobat de vechiul Consiliu Local în luna august a anului trecut, l-a depus la sediul Companiei Naționale de Investiții (CNI) în anul 2020, în vederea includerii acestuia în Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social.

Este vorba de modernizarea tramei stardale a cartierului Moară, zonă unde au fost construite 375 loturi destinate construirii de locuințe. În acest sens pe pagina de Facbook a Primăriei Agogea a fost făcută o postare:

Modernizare tramă stradală cartier Moară, Comuna Agigea”este un proiect depus la sediul CNI cu nr. de înregistrare 13965 în data de 03.09.2020.

Acest proiect presupune amenajarea străzilor din Cartierul Moară, cartier unde administrația publică locală actuală a creat aproximativ 375 loturi destinate construirii de locuințe pentru cetățenii Comunei Agigea.

Lucrările de modernizare tramă stradală constau în realizarea unui sistem rutier dimensionat conform categoriei funcționale, cu așternerea pe suprafața de rulare a unei îmbrăcăminți asfaltice bituminoase,încadrarea platformelor carosabile cu borduri din beton, amenajarea de trotuare limitrofe cu pavele autoblocante.

Tot în cursul anului 2020, autoritatea publică locală a întreprins demersurile necesare și a înaintat operatorului de distribuție gaze naturale solicitarea extinderii rețelei de gaze naturale în Cartierul Moară, astfel încât după finalizarea acestei lucrări să putem demara lucrarea de amenajare a tramei stradale.

Valoarea acestei investiții conform proiectului tehnic este de aproximativ 11.365.091 lei.

Prin acest proiect ne dorim să asigurăm creșterea nivelului de trai a cetățenilor care locuiesc în acest cartier, facilitând astfel atât circulația rutieră cât și pe cea pietonală”, se arată în postarea din mediul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.