Se caută soluții pentru arhiva Spitalului Județean. Dr. Tofolean: “În fiecare zi semnez hârtii între 2 și 3 ore. Este foarte multă birocrație. Documentele de la Medicină Legală nu se distrug niciodată”

0
319
Prof.univ.dr. Ioan Tiberiu Tofolean
Prof.univ.dr. Ioan Tiberiu Tofolean, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență din Constanța

Arhiva Spitalului Clinic Județean de Urgență ”Sf. Apostol Andrei” din Constanța are nevoie de mai mult spațiu. Arhiva face parte din cadrul Serviciului de Registratură și nu mai face față volumului mare de documente care se impun a fi păstrate în mod legal o perioadă mai mare de timp.

Documentele de la Medicină Legală nu se distrug niciodată. Nu se poate distruge niciun act. La noi 50 de ani trebuie ținute anumite foi, foile de observație, dar altele mai puțin. Este un volum foarte mare de hârtie. Eu în fiecare zi semnez hârtii între 2 și 3 ore. Din programul zilnic peste 2 ore este pentru semnat hârtii. Până la ideea arhivării electronice, o idee superbă, foarte frumoasă este o muncă imensă să iei filă cu filă să o scanezi. Există firme care arhivează în prezent. Este o arhivare modernă. Arhiva se bucură de o legislație aparte. Este Legea Arhivelor. Sunt niște reguli. Actele din arhivă trebuie ținute la o anumită temperatură, la o anumită umiditate, în anumite condiții. Vreau să vă spun că și acum ni se cer copii după foi de observații în urmă cu 8 sau 10 ani’‘, a declarat, în cadrul unui interviu Focus Press, prof.univ.dr. Ioan Tiberiu Tofolean, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență din Constanța.

Clădirile destinate arhivării nu mai corespund actualelor cerințe. ”Trebuie să ai o arhivă bine pusă la punct. Sunt multe analize. Sunt analize care vin una pe o pagină și trebuie băgată în foia de observație și te trezești cu foi de observație de 5-7 cm grosime. Toate astea trebuie arhivate. Volumul de muncă este mare, dar și de spațiu. Noi avem diferite locații, clădiri care asigură arhivarea, dar din păcate ele nu mai sunt corespunzătoare nici ca spațiu, dar nici din punct de vedere al condițiilor de arhivare și avem un proiect. Vrem să facem proiectul unei clădiri pentru arhivarea documentelor. Este foarte important”, susține managerul celei mai mari unități sanitare din Dobrogea.

Alexandra VASILE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.