Se curăță și se toaletează copacii din Constanța: atenție unde parcați!

0
130

Atenție! Se execută lucrări de toaletare și corecție a arborilor din oraș.

Joi, 9 decembrie a.c., echipele Direcției Generale Gestionare Servicii Publice din cadrul Primăriei Constanța au acționat în cartierul Tomis Nord și pe Bulevardul Mamaia.

Lucrările de toaletare/corecție a arborilor se realizează conform Legii 24/2007, privind reglementarea și administrarea spațiilor verzi în intravilanul localităților în perioada de repaus vegetativ al speciilor, pentru a nu produce uscarea arborilor. Perioada de repaus vegetativ începe în luna octombrie sau noiembrie a.c. și se termină în martie sau aprilie a.c., în funcție de momentul intrării în vegetație pentru fiecare specie în parte.

După ce sunt efectuate tăierile, arborii sunt badijonați cu vopsea specială pe bază de ulei vegetal. Acest procedeu de sigilare este efectuat pentru vindecarea țesutului lemnos afectat și pentru respingerea picăturilor de apă ce ar favoriza instalarea mucegaiului de lemn.

Multe dintre lucrările de toaletare și corecție sunt rezultatul solicitărilor venite de la constănțeni, persoane fizice, persoane juridice sau asociații de proprietari.

„Pentru ca intervenția și accesul utilajelor să nu fie îngreunate, facem un apel la conducătorii auto să nu parcheze autoturismele în zonele în care se efectuează lucrări. Recomandăm, de asemenea, șoferilor să evite aceste zone, să manifeste atenție sporită și să respecte regulile de circulaţie şi semnificaţia mijloacelor de semnalizare rutieră“, a transmis Primăria Constanța.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.