Se fac angajări pe litoral. Salarizarea nu poate fi mai mică de 2.300 lei

0
238

Vești bune pentru românii care își caută un loc de muncă sau vor să și-l schimbe. Începând cu data de 1 mai au șansa de a câștiga peste 2.300 de lei. Acesta este momentul cheie când începe sezonul estival. În pregătirea acestui moment, patronii de la mare au deschis angajările. Angajatorii de pe litoral speră ca în 2021 numărul de turiști să fie mai mare ca în 2020. În aceste condiții, din calculele lor, vor avea nevoie mai mulți angajați.

Adelina Vlad, purtătorul de cuvânt al Agenției Națională pentru Ocuparea forței de Muncă din Constanța, spune că angajatorii nu pot lua oameni pe bani puțini. „Salarizarea nu poate fi mai mică de 2300 lei, salariul minim pe economie la acest moment. În primul rând angajarea trebuie să se facă conform calificării persoanei respective. În domeniul HORECA vorbim de barman, deci trebuie să ai curs de barman, sau de ospătar, sau de bucutăr, deci angajarea trebuie făcută numai pe calificarea pe care o ai”, a spus ea.

Lipsă acută de personal pe litoral

În ultimii ani, litoralul românesc s-a confruntat cu o lipsă acută de personal. În 2019 de pildă, deficitul a fost de aproape 20 de mii de oameni. Acum, este de așteptat ca și calitatea serviciilor să se îmbunătățească. Mulți români rămași fără loc de muncă s-ar putea îndrepta spre litoral. În aceste condiții, cererea ar putea fi mai mare decât oferta, iar patronii de restaurante ar avea de unde alege.

A.V.

Citeşte şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.