Se modifică restricțiile în localitățile Dumbrăveni și Lumina: incidența depășește 3,5 la mia de locuitori

0
1967

Luni, 26 aprilie a.c., în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU), a fost votată hotărârea cu numărul 63 care prevede încadrarea U.A.T. Dumbrăveni și U.A.T. Lumina în limita de incidență cumulată la 14 zile mai mare de 3/1.000 de locuitori. Astfel, cele două localități vor funcționa respectând măsurile din Anexa 4.

Măsurile adoptate se aplică pentru o perioadă de 14 zile, începând de miercuri, 27 aprilie a.c., ora 00.00, urmând a fi reevaluate la finalul acesteia.

Pentru celelalte localități din județ rămân valabile măsurile adoptate prin Hotărârea CJSU nr. 62/23.04.2021.

Incidența raportată luni, 26 aprilie a.c., în localitățile Lumina și Dumbrăveni:

-Lumina: 3,7/ 44 cazuri de COVID-19

-Dumbrăveni: 3,85/ 2 cazuri de COVID-19

Mai jos regăsiți hotărârea și anexa.

ANEXA 4 – Măsuri aplicabile în U.A.T.-urile în care incidenta cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori

 1. Se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice închise și deschise. Este permisă înlăturarea acesteia pentru perioade scurte de timp în vederea fumatului, consumului de produse alimentare sau băuturi în afara teraselor, cât și pentru desfășurarea activităților sportive individuale sau altor asemenea activități, doar dacă persoanele sunt în afara zonelor de trafic pietonal și la minim 2 metri față de alte persoane.
 2. Organizarea şi desfăşurarea activităţii cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este interzisă.
 3. Organizarea şi desfăşurarea spectacolelor de tipul drive-in este interzisă.
 4. Organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale este interzisă.
 5. Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, este interzisă.
 6. Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, se desfăşoară doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unităţi.
 7. În situaţia în care activitatea operatorilor economici prevăzuţi la pct. 5 şi 6 este restricţionată sau închisă, se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.
 8. Operatorii economici prevăzuţi la pct. 5 şi 6 vor respecta obligaţiile stabilite prin ordin comun al ministrului sănătăţii şi al ministrului economiei, energiei şi mediului de afaceri nr. 1493/2788/149/2020 pentru aprobarea Normei privind stabilirea măsurilor specifice de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2 pentru activităţile de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice în unităţile de alimentaţie publică de tipul restaurantelor şi cafenelelor din interiorul clădirilor, precum şi în spaţiile special amenajate din exteriorul clădirilor.
 9. Activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este interzisă.
  9.1. Funcționarea operatorilor din domeniul jocurilor de noroc care comercializează bilete de tip LOTO, pariuri și lozuri, este permisă doar pentru activitatea de vânzare a acestora, cu respectarea măsurilor de protecție sanitară (H CNSU 60/17.12.2020).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.