Se plănuieşte construcţia unui showroom pe un teren de 2 hectare, în Agigea

0
7814
sursa foto: mapio.net

În localitatea Agigea, un investitor intenţionează să construiască un showroom pe un teren de două hectare, ce se află în proprietatea beneficiarului investiției.

Însă, până ca investiţia să se materializeze, este nevoie de întocmirea PUZ-ului pe terenul respectiv și emiterea Certificatului de Urbanism.

Astfel, la Agenția pentru Protecția Mediului a fost depus documentul aferent proiectului ”Întocmire PUZ-Stabilire reglementăru urbanistice în vederea desfășurării de activități economice”.

Terenul aferent zonei de studiu se află în intravilanul comunei Agigea, sat Lazu, cu destinația actuală de teren agricol, zonă cu interdicție temporară de construire până la elaborarea și aprobarea documentațiilor de urbanism.

Este necesară întocmirea documentației Planului Urbanistic Zonal, având în vedere că se dorește modificarea destinației din teren agricol intravilan în teren reglementat pentru activități economice și stabilirea reglementărilor privind organizarea rețelei stradale, organizarea arhitectural-urbanistică, modul de utilizare a terenurilor, dezvoltarea infrastructurii edilitare și circulația terenurilor, iar până în prezent nu este reglementată nici o zonă limitrofă terenului studiat.

Conform avizului de oportunitate, destinațiile admise pentru zona studiată sunt activități ce vizează domeniul economic, depozitare, expunere (showroom), comerț en gros, sedii de firme, servicii și spații de cazare pentru persoanele aflate în tranzit.

Suprafața totală a terenului studiat este de 3 hecatre (30.510 mp), iar terenul, proprietare privată a lui Iosif Ion este de peste 2 hectare (21.537 mp).

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.