Se reabilitează și se extind rețeaua de apă și sistemul de canalizare în Tulcea

1
228
Tulcea, vedere de la monument. FOTO Cătălin SCHIPOR

Joi, primarul municipiului Tulcea s-a întâlnit cu reprezentanții firmelor care vor reabilita și extinde rețeaua de apă și sistemul de canalizare în oraș. Proiectul a debutat la începutul acestei săptămâni.

„Astăzi (joi, 21.01.2021 – n.r.) am purtat discuții cu reprezentanții constructorilor, Asocierea Termopro Edil S.R.L. Oradea (lider) și Europan Prod S.A. Pitești (asociat), și ai beneficiarului direct, S.C. Aquaserv S.A., pentru lucrările din cadrul investiției „Reabilitarea și extinderea rețelelor de distribuție și a sistemului de canalizare, inclusiv stații de pompare în aglomerarea Tulcea – CL7“, care au debutat în data de 18.01.2021“, a declarat Ștefan Ilie, primarul municipiului Tulcea. 

Valoarea lucrărilor este de 24.781.842,13 lei, fără T.V.A., și au o durată de execuție de doi ani. 
– se vor executa lucrări pe străzile Păcii, Plugarilor, 14 Noiembrie, Grigore Antipa, Sălciilor, între Sălcii și Păcii, Istria, Narciselor;

– se vor înlocui și extinde 2,2 km de rețea de apă potabilă și 2,2 km de rețea canalizare;

– se vor construi două bazine intermediare de transfer al apelor uzate;

– se vor reabilita 181 de branșamente și 139 de racorduri existente.

În prima etapă lucrările încep pe str. 14 Noiembrie (tronsonul de la Centrul Muzeal Ecoturistic Delta Dunarii – parcarea Hotelului Egreta), urmând str. Păcii (tronsonul str. Eternității – str. Agricultorilor).

„Ne cerem scuze pentru disconfortul care se va crea, însă sunt lucrări esențiale, care reprezintă părți din fundația noii infrastructuri a orașului. Vom monitoriza cu mare atenție calitatea lucrărilor“, a mai transmis Ștefan Ilie. 

Proiectul este finanţat din Fondul de Coeziune, prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, bugetul local și bugetul de stat, prin S.C. Aquaserv S.A.

V.I.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.