Se reduce viteza maximă pe DN3 în Valu lui Traian, de la 70 km/h la 50 km/h

0
1510
Foto cu rol ilustrativ

Riscul crescut de accidente pe raza localității Valu lui Traian pe DN3 și viteza mare cu care se circulă au fost factorii în baza cărora Serviciul Rutier din cadrul IPJ Constanța a cerut administratorului drumului reducerea limitei de viteză pe acest sector de drum.

După darea în folosință a Autostrăzii, limita de viteză pe DN3, pe raza localității Valu lui Traian a fost crescută de la 50 la 70 km/h, în ideea că traficul rutier nu mai este aglomerat și se poate circula mai ușor. Numai că mulți șoferi au înțeles prost această „libertate“ și au călcat pedala accelerației mai mult decât permitea legea. Drept urmare, în loc să scadă, accidentele rutiere s-au menținut ca și număr și la fel s-a întâmplat și cu vitezomanii prinși de radar.

În această situația, Serviciul Rutier din cadrul IPJ Constanța a cerut la sfârșitul anului 2021, administratorului drumului, modificarea limitei de viteză.

„Serviciul Rutier a solicitat micșorarea limitei de viteză, de la 70 km/h la 50 km/h, respectiv 30 km/h în zona trecerilor de pietoni. Până la acest moment, nu am fost informați că ar fi operat aceste modificări“, au precizat reprezentanții IPJ Constanța.

Chiar dacă Serviciul Rutier nu a fost anunțat, angajații Direcției Generale de Drumuri și Poduri Constanța au schimbat o parte dintre indicatoare din zona vizată. Numai că nu au fost pe stoc suficiente indicatoare, o parte din sectorul de drum este cu noua limită de viteză, iar o alta, cu vechea limită. Însă, până la înștiințarea oficială, polițiștii vor sancționa doar vitezele mai mari de 70 km/h.

Cătălin SCHIPOR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.