Se reia licitația pentru hrana pacienților din Spitalul Județean Constanța: oferta Arimex Comexim, respinsă ca “inacceptabilă” și “neconformă”

0
2062

La Spitalul Județean Constanța au loc, în această perioadă, licitații pentru anumite servicii și pentru spațiile comerciale din incinta clădirii. Dacă în cazul spațiilor comerciale, adjudecarea nu a  ajuns la final, în privința serviciului de pază lucrurile au fost tranșate: a câștigat One Star Security, care înlocuiește astfel fosta firmă – ZIP Escort.

O altă licitație se referă la firma care asigură hrana pacienților din Spitalul Județean și celelalte secții exterioare al unității medicale. S-a prezentat o singură societate, aceeași care asigură, de ani de zile, serviciile de catering: Arimex Comexim 2000 SRL. Pentru că nu a respectat condițiile din caietul de sarcini, oferta societății a fost declarată inacceptabilă și neconformă. Arimex Comexim a fost nemulțumită de decizie, motiv pentru care a formulat o contestație la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor.

Analizând contestația, CNSC a respins-o ca nefondată, menținând decizia de anulare a licitației, pe motiv că ofertantul a modificat valoarea alocației de hrană, deși avea obligația, conform fișei de date, să nu modifice această sumă.

De precizat că suma totală aferentă acestui contract este de estimată între minim 14.507.368,28 lei și 17.426.706,76 lei; număr de porții de hrană estimat: între 639.240 și 930.720.

Având în vedere situația prezentată mai sus, licitația va fi reluată. Între timp, pentru a nu fi întreruptă furnizarea hranei, a avut loc o negociere pentru continuarea contractului, pentru următoarele 4 luni, timp în care oricine dorește, inclusiv Arimex Comexim 2000, poate depune oferte.

Vom reveni cu detalii.

A.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.