Se strânge lațul: funcționarii care au devalizat firma Consiliului Local Cernavodă – tot mai aproape de sentință

0
2311

S-a reluat procesul penal în ceea ce-i privește pe foștii angajați, în frunte cu directorul SC Utilități Publice Cernavodă SRL, trimiși în judecată, în urmă cu 3 ani, pentru abuz în serviciu. Vorbim despre Laurenţiu George Dumitrescu, care ocupa funcțiile de director și administrator, Georgeta Adina Avram – fost director economic, Georgeta Dumitra și Sanda Eugenia Costache  – foști economiști ai societății,  Alexandru George Dumitrescu și Maria Cristina Dumitrescu – ambii ocupând posturi de funcționari.

Cercetarea judecătorească este aproape de final, însă starea de urgență a amânat pronunțarea în acest caz. Acum, însă, cauza a fost repusă pe rol, iar instanța, rămasă în pronunțare, a fixat un nou termen pentru depunerea cererilor privind unele despăgubiri, din partea societății Utilități Publice SRL Cernavodă, care s-a constituit parte civilă în proces. Astfel, următorul termen este fixat pentru data de 6 august.

Despre activitatea infracțională a persoanelor enumerate, procurorii spun că, în perioada 2011 – 2016, cele șase persoane au încheiat contracte comerciale de achiziții cu alte societăți, în detrimentul S.C. Utilități Publice S.R.L, firmă cu capital de stat, aflată în subordinea Consiliului Local Cernavodă. Anchetatorii au reținut că directorul Laurenţiu George Dumitrescu, prin deciziile luate, a produs prejudicii grave asupra firmei.

Concret, potrivit rechizitoriului, ”în perioada 2011 – 2016, cei șase inculpați au desfăşurat activităţi infracţionale, constând în solicitarea spre decontare/plată şi aprobarea de plăţi în numerar, cu consecinţa retragerilor/ridicărilor în numerar de sume de bani, în mod abuziv, sume de bani însuşite, folosite din casieria societăţii în folos personal şi în folosul altora, prin utilizare de documente justificative înregistrate în contabilitate, nereale/fictive sau nelegale, cu consecinţa producerii de pagube societăţii de interes public. Dumitrescu Laurenţiu-George Şi Avram Georgeta-Adina, în calitate de administrator şi director economic, în perioada 2011 – 2015, au desfăşurat activităţi infracţionale (autor/complice) constând în evidenţierea în acte contabile sau în alte documente legale, a cheltuielilor care nu au la bază operaţiuni reale, ori evidenţierea unor operaţiuni fictive, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale, cauzând un prejudiciu bugetului consolidat al statului”. 

Dosarul este în stare de judecată la Tribunalul Constanța și, după cum am precizat mai sus, urmează un termen în care partea civilă își va exprima pretențiile.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.