Se va construi o creșă nouă la Mangalia. Primarul Cristian Radu are în plan edificarea mai multor unități de învățământ

0
736

Se întâmplă lucruri noi în domeniul Educației la Mangalia. Primarul Cristian Radu a declarat, în cadrul unui interviu acordat ziarului Focus Press, în cursul zilei de miercuri, 21 aprilie a.c., faptul că o școală nouă se va construi în oraș.

Totodată, cu sprijinul Companiei Naționale de Investiții (CNI) în parteneriat cu Ambasada da Americii, o creșă nouă se va edifica în partea de nord a municipiului, concret, pe strada Rozelor.

Primarul Cristian Radu mai are în plan construirea unei alte creșe, în zona Parcului Gri, punctând că este nevoie de astfel de investiții, educația copiilor fiind extrem de importantă și trebuie acordată o atenție mai amănunțită acestui domeniu:

”Mi-aș dori să fie noi unitățile de învățământ, mi-aș dori să putem construi o școală nouă în Mangalia, dar  să spunem că începem construcția unei școli noi, deși am fost un pic blocați, va fi prima școală nouă din Mangalia, eu mi-aș dori mai multe. Acum pe perioada de pandemie nu se mai încadrau în cerințele. Totul trebuie să meargă în condiții optime pentru că vorbim despre copii noștri. Am alocat sume importante de bani în unitățile de învățământ, acum funcționează în parametri normali.”

Despre creșe acesta a punctat că, dacă se vor deschide liniile de finanțare europeană, mai multe creșe vor fin construite la Mangalia:

”Dacă se vor deschide axele de finanțare europeană, sau prin guvernul României prin bani pentru investiții, nu va fi doar o nouă școală în Mangalia. Dar ca să fac o paranteză, vom construi și o nouă creșă în Mangalia și nu va fi singura. O vom construi în zona de nord a orașului, strada Rozelor, șoseaua Constanței, în parteneriat cu Ambasada Americii prin Compania Națională de Investiții, Guvernul României, Ministerul Dezvoltării, vom mai construi o creșă și îmi doresc să se întâmple deja, în zona Parcului Gri. Creșele sunt foarte importante, să fie amplasate în zone diferite”, a declarat primarul Cristian Radu.

L.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.