Se va înființa un nou parc în municipiul Constanța într-o zonă care a stârnit deja dispute

0
1591
sursa foto: Primăria Constanța

Problema spațiilor verzi în municipiul Constanța nu mai este o noutate, iar dispute între grupurile politice au tot fost de-a lungul timpului pentru restructurarea unor zone care să deservească drept parcuri. Dar iată că administrația locală a găsit spațiul verde perfect pentru amenajarea unui nou parc, anume, în zona bulevardului Aurel Vlaicu, periferia orașului, mai precis, la intersecția dintre bulevardele Tomis și Aurel Vlaicu.

Despre această temă s-a discutat, ba chiar s-a și votat fiind vorba de un proiectul, fiind trecut pe ordinea de zi în cadrul ședinței de Consiliu Local de miercuri, 29 aprilie a.c.. Dar au existat și critici la adresa acestui proiect sau mai precis zonei alese.

sursa foto: Primăria Constanța

Pe larg despre acest proiect a vorbit edilul municipiului Constanța, Decebal Făgădău:

”Un alt proiect foarte important este cel legat de înființarea unui nou parc, un parc de aproximativ 20 de mii de mp în zona de nord, nord-vest a municipiului Constanța, mai exact la intrarea dinspre Ovidiu, aproape de intersecția bulevardelor Tomis și Aurel Vlaicu. După cum știți în această perioadă de pandemie activitățile noastre au continuat, am făcut toaletări, plantări, dezinfecție, dezinsecție, îmbunătățirea tramei stradale, trotuare, toate lucrările merg mai departe și efortul de a crește atât calitativ cât și cantitativ spațiul verde rămâne o prioritate pentru noi dar ne dorim să creștem cantitatea de spațiu verde iar lucrul acesta va avea un impact în Registrul Spațiilor Verzi pe care îl vom publica până la sfârșitul anului acesta”, a spus acesta.

De ce acea zonă?

Primarul Decebal Făgădău a explicat: ”Bulevardul Aurel Vlaicu se reconfigurează, din ce era varianta Constanței, astăzi este un bulevard în plină dezvoltare, ori această zonă ce face legătura între Tomis Nord și cartierele mai tinere, Tomis plus și această zonă în plină dezvoltare, va fi, cred în 5, maxim 10 ani extrem de populată și merită o zonă de relaxare. Există deja critici la această propunere cum că nu ar fi o zonă accesibilă, dar acolo avem deja supermarket-uri, avem construcții, locuințe colective. Toată această zonă se va reconfigura și nu poate să lipsească din tot acest peisaj, verdele care trebuie să fie dominant.”

L.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.