Se vor reabilita conductele de apă din Năvodari, Lumina, Corbu și Mamaia Nord

0
75
Foto cu rol ilustrativ

Continuă programul de modernizare și dezvoltare a sistemelor de alimentare cu apă și de colectare-tratare a apei uzate din județul Constanța!

Un nou contract prevăzut în amplul „Proiect regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în aria de operare a S.C. RAJA S.A. Constanța”, a fost semnat miercuri, 20 octombrie a.c., la sediul RAJA.

Investiţia, în valoare de aproximativ 71.000.000 de lei, vizează lucrări de reabilitare a conductelor de aducţiune, magistrale şi de refulare, pe raza localităţilor Năvodari, Lumina, Corbu şi în zona Mamaia Nord.

Termenul de execuţie al lucrărilor este de 23 de luni.

Prezent la semnarea contractului, președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, a declarat: „Obiectivul comun al Consiliului Judeţean Constanţa şi al RAJA este acela de a asigura accesul la apă de cea mai bună calitate, tuturor locuitorilor judeţului Constanţa. Dacă nu vom reuşi acest lucru, înseamnă că am eşuat, înseamnă că nu ne-am făcut datoria şi nu am întreprins tot ce ne-a stat în putinţă, pentru realizarea acestui deziderat. Consider că este foarte importantă identificarea a cât mai multor surse de apă, astfel încât, să eliminăm riscul ca o localitate să se confrunte cu o criză de apă.

Mai mult decât atât, este esenţial să colaborăm cu firme de construcţii care să lucreze eficient şi cu profesionalism. Discut frecvent cu domnul director general, Aurel Presură, despre graficele de execuţie care, din păcate, pe alocuri mai înregistrează întârzieri. Nu contest faptul că această companie dispune de tot arsenalul tehnologic şi profesionalist, însă dacă vom lucra puţin mai atent, dacă vom fi puţin mai riguroşi cu zona aceasta de execuţie, sunt convins că nu vor apărea dificultăţi în derularea acestor lucrări. Îmi doresc, în perspectivă, să organizăm o întâlnire, cu participarea reprezentanţilor tuturor primăriilor implicate în acest proiect, pentru a analiza graficele de execuţie şi pentru a ne asigura că termenele prevăzute în contracte, vor fi respectate, pentru a finaliza aceste investiţii la timp, conform condiţiilor de finanţare.

Am mai spus-o şi o repet: indiferent de culoarea politică a primarului, indiferent de culoarea politică a Consiliului Local, mai întâi de toate, trebuie să ţinem cont de necesităţile oamenilor. Sper că prin acţiunile şi atitudinea mea, am demonstrat că îmi doresc o depolitizare a acestui segment dar, mai ales, o colaborare cât mai fructuoasă, în interesul cetăţenilor“.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.