Sebastian Valentin Dumitrescu, investitorul de 98 de ani al Oil Terminal, a decedat

0
674

Eveniment important de raportat! Sebastian Valentin Dumitrescu, investitorul în vârstă de 98 de ani ce deţinea 16,73% din Oil Terminal (OIL) a decedat, reiese dintr-un raport al terminalului petrolier publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Informarea apare în condiţiile în care, într-un litigiu dintre societate şi Dumitrescu instanţa a constatat că în cauză a intervenit suspendarea dosarului, prin decesul reclamantului.

Societatea Oil Terminal informează acţionarii şi investitorii cu privire la faptul că, prin soluţia pronunţată la termenul din data de 15.03.2021, instanţa de judecată a Curţii de Apel Constanţa, a constatat ca în cauză a intervenit suspendarea de drept a dosarului nr. 3327/118/2020, conform art. 412 al. 1, pct. 1 Cod procedură civilă, prin decesul apelantului – reclamant“, se arată în raportul companiei publicat la BVB.

Conform raportului, Oil Terminal are în derulare cinci litigii cu Sebastian Valentin Dumitrescu. Faţă de preţul acţiunii OIL din 16 martie, de circa 0,194 lei, valoarea pachetului lui Sebastian Dumitrescu valora aproape 18,91 milioane lei.

Anul trecut, Dumitrescu a cerut convocarea unei AGA Oil Terminal în care să se aprobe, de principiu, schimbarea formei de administrare a societății de la sistemul unitar la sistemul dualist, precum și aprobarea desemnării unui Consiliu de Supraveghere format din șapte membri, demers eșuat în cele din urmă.

În mai 2019, același acționar a dat în judecată Oil Terminal,  solicitând Tribunalului Constanța constatarea nulității absolute parțiale a deciziilor CA, hotărârii AGA, situațiilor financiare și raportului financiar aferente anului 2018, în ceea ce privește valoarea terenurilor aflate în patrimoniul societății. Tot el mai solicitase instanței de judecată și obligarea Oil Terminal la reevaluarea terenurilor aflate în patrimoniul societății, dar ulterior a renunțat la acțiunea în instanță.

A.V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.