Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioșteanu, vizită de lucru în Cernavodă. Un drum nereabilitat de 30 de ani va fi inclus într-un proiect european

0
246

Liberalul Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor si Infrastructurii România, a efectuat miercuri, 10 februarie a.c., o vizită de lucru în județul Constanța. Alături de reprezentantul Ministerului Transporturilor a fost și senatorul Septimiu Bourceanu şi deputatul Marian Crușoveanu. Un drum nereabilitat de mai bine de 30 de ani va fi reparat și inclus într-un proiect european.

Scopul principal al acestei deplasări a fost inspectarea drumului care leagă orașul de Portul Cernavodă. Acest drum nu a mai fost reparat din 1981 și actualmente este în administrarea A.F.D.J. Giurgiu. În urma discuțiilor cu primarul localității Cernavodă, Liviu Cristian Negoiță, senatorul Bourceanu a decis să se implice în trecerea acestui drum de la autoritățile portuare din Giurgiu la Primăria Cernavodă. Motivul principal este că drumul poate fi reabilitat de administrația locală și poate conecta orașul Cernavodă de Canalul Dunăre Marea Neagră ca urmare a proiectului Via Verde Cernavodă.

Am început discuțiile cu factori de decizie din Ministerul Transporturilor încă din luna ianuarie a acestui an și, acum, lucrurile intră pe un făgaș normal. Drumul urmează să fie reabilitat după ce va intra în administrarea autorităților locale din Cernavodă. Așa cum ne-a prezentat primarul din Cernavodă, Via Verde este un proiect important pentru comunitatea locală, un proiect pe care îl susțin. Via Verde se întinde pe aproximativ șapte hectare și este prevăzut cu pistă pentru biciclete, alei pietonale, locuri de joacă pentru copii, locuri amenajate pentru sport, meditație și relaxare, foișoare, pavilioane, platforme verzi, amfiteatru, două scene, podețe și fântâni, toate acestea contribuind la creșterea potențialului de promenadă și de utilizare de către public a spațiului verde“, susţine senatorul Septimiu Bourceanu.

Alexandra VASILE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.