Ședința de Guvern: bani pentru cei afectați de inundații, pentru teatru, împușcarea ursului brun și spitale de arși

0
55
Premierul Florin Cîțu

Premierul Florin Cîțu a anunțat după ședința de Guvern care au fost principalele măsuri importante aprobate. Este vorba de alocarea de fonduri pentru zonele afectate de inundații, sprijin financiar pentru Festivalului Internațional de Teatru Sibiu, construirea a trei centre pentru arși și acceptul pentru împușcarea urșilor bruni.

Florin Cîțu a prezentat succint măsurile:

  • Am alocat suma de 148,7 milioane de lei pentru refacerea unui număr de 1085 de obiective afectate de inundații și de alunecări de teren. Banii sunt destinați reparării drumurilor județene, comunale, podurilor, podețelor și a digurilor situate în 243 de comunități locale din 17 județe.
  • Am aprobat Ordonanța de urgență privind metodele de intervenție imediată pentru specia urs brun. Acest act normativ reprezintă o măsură pe termen scurt, însă am solicitat Ministerului Mediului să prezinte o strategie de control a populației de urși, pe termen lung.
  • Asigurăm sprijinul necesar pentru organizarea Festivalului Internațional de Teatru Sibiu și Astra Film Festival. Am acordat astăzi suma de 2,9 milioane de lei în acest sens.
  • Ca urmare a solicitării mele, Ministerul Sănătății a prezentat în ședința de Guvern un raport cu privire la capacitatea statului român de a îngriji marii arşi. Se vor construi trei centre de mari arşi la București, Timișoara și Târgu Mureș. Finanțarea se va face printr-un program al Băncii Mondiale.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.