Ședință la PSD – se discută despre posibilitatea intrării la guvernare alături de PNL

0
44

Social-democrații se strâng, luni, în ședință pentru a decide dacă merg la guvernare cu PNL sau nu. Au pregătit un set de măsuri pe care le considrră nenegociebile, pe care PNL le-a numit, de-a lungul timpului, populiste: creșteri de alocații și pensii cu până la 40% sau creșterea salariului minim. De altfel, cer plafonare și pentru prețul lemnelor, care s-a dublat în ultimul an, anunță Realitatea.net.

Cei de la PSD sunt deciși să intre la guvernare, însă cu anumite condiții. PSD își dorește mai multe ministere importante printre care Ministerul Sănătății, Ministerul Dezvoltării și Ministerul Agriculturii, dar și funcția de președinte al Camerei Deputaților, pentru care favorit este chiar Marcel Ciolacu – președintele partidului.

Soluţia politică a unei guvernări care să includă şi PNL şi PSD este “singura” în acest moment de răscruce pentru România, a declarat preşedintele social-democraţilor, Marcel Ciolacu, care a subliniat că, în cazul în care “războiul” dintre cele două mari partide va continua, va crea o nouă criză politică şi va duce la declanşarea alegerilor anticipate.

Am avut prima întâlnire cu domnul Florin Cîţu, preşedintele PNL. Sunt ferm convins că, din acest moment, atât eu, cât şi colegul meu vom fi sub un asediu al unor oameni care au alte priorităţi, al celor care vor încerca să ne demonstreze că direcţia în care am plecat nu este cea corectă. Fiecare dinte noi ştim ce am greşit. Îmi pare rău, cu adevărat, voi aţi greşit mai mult, fiindcă aţi fost la putere. Eu vreau să vă asigur de buna mea credinţă şi, după discuţia de ieri, şi de buna credinţă a domnului preşedinte Florin Cîţu.

Am depăşit momentul în care am făcut socotelile de sondaje, de procente, de poziţionări. Eu consider că în acest moment de răscruce a României nu avem altă soluţie politică. Dacă vom continua războiul dintre cele două partide mari ale României la anul, în martie, vom vorbi de o nouă criză politică, vom vorbi, categoric, de alegeri anticipate şi să nu credeţi că cei care vor să stăpânească această ţară prin dezbinarea românilor se vor opri aici”, a afirmat Marcel Ciolacu zilele trecute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.